Shëndetësi

Në Maqedoni janë 250 persona në vit që i nënshtrohen dializës (VIDEO)
Maqedoni, Shëndetësi, Slider

Në Maqedoni janë 250 persona në vit që i nënshtrohen dializës (VIDEO)

Deri në 250 pacientë të ri brenda viti i nënshtrohen dializës. Nga shoqata për nefrologji dializë dhe transplantim thonë se ky numër 15 vitet e fundit është konstant duke shtuar se 10 deri në 11% e rasteve përbëjnë statistikën e mortalitetit. Procesi i transplantimit rrjedh në mënyrë të rregullt por krahasuar me vendet e zhvilluara,…

Muhamet Asani falenderon mërgimtarin Zulqifli Fida për dhurimin e shtretërve për ambulantën ditore (FOTO)
Shëndetësi, Slider, Sport

Muhamet Asani falenderon mërgimtarin Zulqifli Fida për dhurimin e shtretërve për ambulantën ditore (FOTO)

Ambulanta ditore pranë SP Strugë pajiset me shtretër të ri Sot, SP Strugë pranoi donacion shtretër të ri si dhe paisje tjera të nevojshme për ambullantën. Po pranojmë një donacion mjekësor që do të vihet në shërbim për pacientët e shtruar në spitalin tonë, prandaj falenderoj z. Zulqifli Fida nga Klagenfurti për këtë donacion.

Kjo gjë e tmerrshme ndodh me telefonat tuaj kur i mbushni me bateri gjatë gjithë natës
Shëndetësi, Slider

Kjo gjë e tmerrshme ndodh me telefonat tuaj kur i mbushni me bateri gjatë gjithë natës

Studimet e fundit kanë treguar se gjatë gjithë kësaj kohe, kemi qenë duke i karikuar gabim telefonat tanë. Ideja e të bërit këtë proces përgjatë gjithë natës, në fakt është tejet e dëmshme për telefonin. Kjo sepse në këtë mënyrë, celulari karikohet edhe kur bateria ka arritur 100% të mbushjes, e sipas specialistëve, kjo sjell…

Venko Filipçe: Nuk tërhiqemi nga vaksinimi i fëmijëve, përndryshe ska shkollë e çerdhe
Maqedoni, Shëndetësi, Slider

Venko Filipçe: Nuk tërhiqemi nga vaksinimi i fëmijëve, përndryshe ska shkollë e çerdhe

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe ka thënë se nuk tërhiqet nga qëndrimi fëmijët e pa vaksinuar mos ti pranojnë në shkolla dhe çerdhe. Pas informatave jozyrtare se në disa shkolla nuk respektohet vendimi për fëmijët e pa vaksinuar të ndjekin mësimin, Filipçe ka paralajmëruar se këtë javë do të mbajë mbledhje me Komisionin për sëmundje…

Kurrë mos i hidhni dhëmbët e qumështit të fëmijëve
Shëndetësi, Slider

Kurrë mos i hidhni dhëmbët e qumështit të fëmijëve

Në vitin 2003, hulumtuesit në Institutin Kombëtar të Studimeve Dentare dhe Kraniofaciale zbuluan se dhëmbët e foshnjave përmbajnë qeliza të vlefshme staminale. Me pak fjalë, qelizat burimore të dhëmbëve të qumështit kanë potencial të kthehen në të gjitha llojet e qelizave. Nëse në të ardhmen , fëmija juaj tashmë adult zhvillon një sëmundje të pankreasit,…

A dini se përqafimi i fëmijëve zhvillon trurin e tyre!?
Shëndetësi, Slider

A dini se përqafimi i fëmijëve zhvillon trurin e tyre!?

A jeni lloji i prindit që pëlqen t’i mbajë fëmijët e tyre në krah shumë shpesh? Nëse përgjigja është po, atëherë mos ndaloni ta bëni atë, sepse sipas një studimi përqafimi i fëmijëve i ndihmon ata të zhvillojnë trurin e tyre. Sipas një studimi të fundit, kontakti fizik gjatë periudhës së zhvillimit të fëmijës është…

1 2 3 4 85
Struga Ekspres