Nabizi
Mobileri Kupa
Reklamo Ketu! Reklamo ketu!

Maqedoni

Rryma u shtrenjtua për 11,2%
Maqedoni, Slider

Rryma u shtrenjtua për 11,2%

Çmimi mesatar i energjisë elektrike për amvisëritë në gjysmën e parë të vitit 2022 është 5,761 denarë për kilovat orë, që paraqet rritje prej 11,2 për qind në krahasim me gjysmën e dytë të vitit 2021, njofton Enti Shtetëror i Statistikës. Çmimi mesatar i energjisë elektrike pa tatimin mbi vlerën e shtuar për konsumatorët finalë,…

Musa Xhaferi kërkon shkarkimin e ministrave të BDI-së, ose do të eskalojë lufta në këtë parti
Maqedoni, Slider

Musa Xhaferi kërkon shkarkimin e ministrave të BDI-së, ose do të eskalojë lufta në këtë parti

“Dorëheqje të zëvendëskryeministrit të parë Artan Grubi dhe disa minisrtrave tjerë ose Ali Ahmeti ti ndryshoj në të kundërtën lufta në BDI do të eskaloj” është shprehur Musa Xhaferi si njeriu kryesor i “Grupit të Zjarrit” për SllobodenPeçat përcjell Top24 Përderisa Xhaferi publikoi luftë të re nëse nuk ndryshohen ministrat, Grubi mohon të ketë ndarje…

Këto janë çmimet e reja tê derivateve të naftës
Maqedoni, Slider

Këto janë çmimet e reja tê derivateve të naftës

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendim, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 1,06% në raport me vendimin e datës 26.9.2022. Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror. në krahasim me përllogaritjen e…

Maqedonia merr 78 milionë dollarë nga SHBA për modernizimin e Armatës
Maqedoni, Slider

Maqedonia merr 78 milionë dollarë nga SHBA për modernizimin e Armatës

Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut po merr 78 milionë dollarë mbështetje amerikane në zhvillimin e kapaciteteve të saj, modernizimin, pajisjen dhe zhvillimin e kapaciteteve të mbrojtjes kibernetike. Mbështetja amerikane, siç njoftoi Ministria e Mbrojtjes, synon arritjen e objektivave të aftësisë së NATO-s dhe rritjen e ndërveprimit me forcat e armatosura të SHBA-së dhe…

Ali Ahmeti: Funksionet shkojnë e vijnë, njerzillëku mbetet
Maqedoni, Slider

Ali Ahmeti: Funksionet shkojnë e vijnë, njerzillëku mbetet

BDI është thesar kombëtar i shqiptarëve të Maqedonisë dhe është unik që nga Struga e deri në Kumanovë e Likovë, kështu e ka vlerësuar Ahmeti BDI-në pas pakënaqësive të shprehura brenda partiake. ”Mbi të gjitha është njerzillëku, funksionet shkojnë e vijnë njerzilleku mbetet, i kemi shkuar njëri-tjetrit në dasma kemi bërë morte bashkë dasma bashkë,…

Kovaçevski: Zhvillohen negociata që të sigurohet rrymë me çmime të ulëta
Maqedoni, Slider

Kovaçevski: Zhvillohen negociata që të sigurohet rrymë me çmime të ulëta

Shteti siguron çmim të subvencionuar të energjisë elektrike me çka për pesë herë e zvogëlon shpenzimin e qytetarëve, porositi sot kryeministri Dimitar Kovaçevski dhe theksoi se po zhvillohen negociata intensive me shtetet tjera që të sigurohet energji elektrike me çmim më të ulët se ato të bursave. “Me Serbinë ka mundësi, megjithatë jo 100 për…

1 2 3 1,253
Struga Ekspres