Uncategorized

Barazia burrë-grua nuk ekziston në asnjë shtet të botës
Slider, Uncategorized

Barazia burrë-grua nuk ekziston në asnjë shtet të botës

Një organizatë e specializuar për barazinë mes burrave dhe grave konfirmoi se asnjë shtet nuk ka arritur një nivel të kënaqshëm barazie mes gjinive, duke e renditur globin shumë larg objektivave të OKB-së në këtë drejtim. Në 2015, shtetet anëtare të Kombeve të Bashkuara miratuan në unanimitet 17 objektiva të zhvillimit të qëndrueshëm, që do…

Audi lidh veturat me semaforët për të arritur gjithnjë dritën e gjelbër
Slider, Uncategorized

Audi lidh veturat me semaforët për të arritur gjithnjë dritën e gjelbër

Prodhuesi gjerman i automjeteve Audi, kërkon të lidhë modelet e tij të reja me semaforët në qytetin jugor të Gjermanisë në Ingolstadt, duke filluar nga muaji korrik. Shërbimi i ndarjes së informacionit i mundëson shoferëve të përshtatin shpejtësinë e tyre për të arritur semaforin e radhës në dritë të gjelbër, duke qëndruar brenda limiteve të…

Mos u pendoni pse jeni njeri i mirë!
Slider, Uncategorized

Mos u pendoni pse jeni njeri i mirë!

Mos u pendoni asnjëherë pse jeni njeri i mirë. Sa herë keni menduar se nuk ia vlen të silleni mirë me të tjerët? Që gjërat ju shkojnë gjithnjë keq? Që shpesh veprimet e mira, nuk shoqërohen me mirënjohje? Dhe nuk bëhet fjalë vetëm për mirënjohjen, shumë herë thjesht keni kuptuar se veprimet e mira që…

Muhamedi a.s: Nëse nuk ke turp, bëj çfarë të duash
Slider, Uncategorized

Muhamedi a.s: Nëse nuk ke turp, bëj çfarë të duash

Nga Selim KALEH Dëgjoj çdo ditë për korrupsionin, mashtrimin, rryshfetin dhe transfertën e parave në mënyrë të paligjshme. Gjithashtu çdo ditë dëgjoj për korrupsionin politik, manipulimin, fallsifikimin dhe besnikëritë e dyshimta. Por shumë rrallë dëgjoj për prishjen e moralit, edhe pse ajo është origjina e së keqes. Njerëzit pyesin për burimin e pasurisë, pyesin se…

Ramis Merko takon kolektivin e SHMK “Ibrahim Temo”
Uncategorized

Ramis Merko takon kolektivin e SHMK “Ibrahim Temo”

Merko takon kolektivin e SHMK “Ibrahim Temo” Sot, Kryetari i Komunës së Strugës z. Ramis Merko sëbashku me shefin e kabinetit z. Dashmir Nasufi, mirëpritën në takim kolektivin e SHMK “Ibrahim Temo”. Takimi kishte karakter informative në lidhje me binjakëzimin e SHMK “Ibrahim Temo” me shkollën Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi në Izmir, Turqi. Kolektivi…

Komunikacioni nëpër rrugët e vendit po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa
Uncategorized

Komunikacioni nëpër rrugët e vendit po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa

Komunikacioni nëpër rrugët e vendit po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa. Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet e tjera kufitare, në anën e Maqedonisë, nuk ka vonesa të mëdha për hyrje dhe dalje nga shteti. Komunikacioni nëpër rrugët e vendit po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa. Intensiteti i…

Ja çfarë po ua ngadalëson internetin e wireless-it
Slider, Uncategorized

Ja çfarë po ua ngadalëson internetin e wireless-it

Inteferenca nga monitorët e bebeve, celularëve dhe llambave elektrike është një nga shkaqet më të zakonshme që shkakton ngadalësim të sinjalit të wirelessit, ka paralajmëruar një kompani. OfCom këshillon që njerëzit t’i mbajnë pajisjet e tjera elektrike larg routerëve sa më shumë që të jetë e mundur. Këto pajisje përfshijnë celularë, TV, llamba elektrike dhe…

1 2 3 30
Struga Ekspres