Shëndetësi

Ja si ta dallojmë mjaltin e vërtetë dhe mjaltin falso
Shëndetësi, Slider

Ja si ta dallojmë mjaltin e vërtetë dhe mjaltin falso

Mjalti, ai i miri, organiku dhe natyrali është një produkt i kërkuar dhe i çmuar për të gjithë shqiptarët. Ky nektar i ëmbël shpesh është cilësuar si “ari i lëngshëm” dhe si rrjedhojë çmimet e tij mund të jenë të shtrenjta. Megjithatë, ndodh shpesh që çmimi i mjaltit në treg nuk reflekton cilësinë e mjaltit…

Kjo është simptoma e parë e kancerit të gjirit
Shëndetësi, Slider

Kjo është simptoma e parë e kancerit të gjirit

Kanceri i gjirit është një nga llojet më të zakonshme të kancerit tek gratë . 1 në 8 gra preket nga kanceri i gjirit dhe numri i grave të prekura nga kjo sëmundje është një rritje. Ndonëse kjo formë agresive e kancerit shoqërohet dhe shenja të hershme jo shumë femra janë të afta t’i kuptojnë…

Mos hani ushqim natën vonë
Shëndetësi, Slider

Mos hani ushqim natën vonë

Nëse prisni vetëm gjysmë ore për të shkuar në shtrat pas darkës, do të zvogëloni në mënyrë të konsiderueshme probabilitetin e infarktit. Me siguri prindërit ju kanë thënë që nuk është mirë të shkoni me stomak të mbushur në shtrat, dhe kanë pasur të drejtë, thotë hulumtimi i ri i nutricionistëve grekë nga Universiteti i…

Në Maqedoni janë 250 persona në vit që i nënshtrohen dializës (VIDEO)
Maqedoni, Shëndetësi, Slider

Në Maqedoni janë 250 persona në vit që i nënshtrohen dializës (VIDEO)

Deri në 250 pacientë të ri brenda viti i nënshtrohen dializës. Nga shoqata për nefrologji dializë dhe transplantim thonë se ky numër 15 vitet e fundit është konstant duke shtuar se 10 deri në 11% e rasteve përbëjnë statistikën e mortalitetit. Procesi i transplantimit rrjedh në mënyrë të rregullt por krahasuar me vendet e zhvilluara,…

Muhamet Asani falenderon mërgimtarin Zulqifli Fida për dhurimin e shtretërve për ambulantën ditore (FOTO)
Shëndetësi, Slider, Sport

Muhamet Asani falenderon mërgimtarin Zulqifli Fida për dhurimin e shtretërve për ambulantën ditore (FOTO)

Ambulanta ditore pranë SP Strugë pajiset me shtretër të ri Sot, SP Strugë pranoi donacion shtretër të ri si dhe paisje tjera të nevojshme për ambullantën. Po pranojmë një donacion mjekësor që do të vihet në shërbim për pacientët e shtruar në spitalin tonë, prandaj falenderoj z. Zulqifli Fida nga Klagenfurti për këtë donacion.

Kjo gjë e tmerrshme ndodh me telefonat tuaj kur i mbushni me bateri gjatë gjithë natës
Shëndetësi, Slider

Kjo gjë e tmerrshme ndodh me telefonat tuaj kur i mbushni me bateri gjatë gjithë natës

Studimet e fundit kanë treguar se gjatë gjithë kësaj kohe, kemi qenë duke i karikuar gabim telefonat tanë. Ideja e të bërit këtë proces përgjatë gjithë natës, në fakt është tejet e dëmshme për telefonin. Kjo sepse në këtë mënyrë, celulari karikohet edhe kur bateria ka arritur 100% të mbushjes, e sipas specialistëve, kjo sjell…

1 2 3 85
Struga Ekspres