Shqipëri

Edi Rama: Kur’ani e ndalon bixhozin (VIDEO)
Shqipëri, Slider

Edi Rama: Kur’ani e ndalon bixhozin (VIDEO)

Edi Rama në emisionin e Arian Canit tregoi për vendimin që ka marrë qeveria e Shqipërisë për ndalimin dhe mbylljen e gjitha kasinove dhe bastoreve në vend. Ai në emision se bixhozi nuk e ka terhequr kurre, ai tha se edhe Kur’ani e ndalon bixhozin. Për më shumë ndiqeni videon në vazhdim:  

Pse gratë dikur ecnin pas burrave?
Shqipëri, Slider

Pse gratë dikur ecnin pas burrave?

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, veçanërisht në segmentet rurale të saj, gjatë rrugëtimit, vajza ose gruaja e shtëpisë nuk duhet të ecte para babait, dajës, xhaxhait, vëllait, apo bashkëshortit. Pra, asnjëherë vajza ose gruaja nuk mund të ecte para burrave. Në paragrafin 14 te Kanuni i Dibrës, theksohet prerazi: “Nuset e gratë e shpisë, kudo me…

Ky është qyteti shqiptar ku mezi presin të martohen
Shqipëri, Slider

Ky është qyteti shqiptar ku mezi presin të martohen

Në shoqërinë e një vendi, martesa është një ngjarje e rëndësishme. Nuk është aspak çudi që martesat në ditët e sotme janë shumë më ndryshe se ato të viteve më parë. Sot njerëzit kërkojnë siguri për të marrë një angazhim si martesa, siç është një punë e sigurt apo të ardhura mbi mesataren. Studimet tregojnë…

Historiani zviceran: Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga mesjeta, Evropa i la qëllimisht menjëanë
Shqipëri, Slider

Historiani zviceran: Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga mesjeta, Evropa i la qëllimisht menjëanë

Dr. Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare të filozofisë politike, të politikës së sigurisë dhe lidhjeve civile-ushtarake.Lambert ka vizituar Shqipërinë dhe ka filluar të njoh çështjen shqiptare që në rini të tij me kërkimet e bëra në…

1 2 3 4 5 28
Struga Ekspres