Shëndetësi

Shkaktari kryesor i kancerit, infarktit dhe astmës është në shtëpinë tuaj
Shëndetësi, Slider

Shkaktari kryesor i kancerit, infarktit dhe astmës është në shtëpinë tuaj

Shkencëtarët tërheqin vërejtjen që punët e përditshme shtëpiake apo shmangia e tyre mund ta rrënojnë shëndetin e tërë familjes! Për shembull, aktiviteti si p.sh. larja e rrobave dhe gatimi i ushqimit pashmangshëm ndryshojnë ajrin të cilin e thithni në shtëpi – përdorimi i kimikateve me rastin e pastrimit të dyshemeve apo dritareve lirojnë edhe deri…

Ja përse disa njerëz dridhen në gjumë
Shëndetësi, Slider

Ja përse disa njerëz dridhen në gjumë

A ju ka ndodhur ndonjëherë të zgjoheni duke u dridhur, sikur t’ju kenë hedhur nga shtrati? Apo sikur kenir ënë nga një lartësi e madhe mbi shtratin tuaj? Pothuaj 70 përqind e njerëzve i përjetojnë këto që njihen si “start i gjumit”. Kjo parasomnia ndodh vetëm gjatë gjendjes hipnagogjike, që është periudha tranzitore mes zgjimit…

Ja sa të rrezikuar jeni nëse përdorni një tualet publik, ja sëmundjet që mund të merrni
Shëndetësi, Slider

Ja sa të rrezikuar jeni nëse përdorni një tualet publik, ja sëmundjet që mund të merrni

Marrja e infeksioneve apo sëmundjeve nga banjot publike është frika më e madhe e njeriut. Përdorimi i këtyre të fundit edhe mund të shmanget, por të gjithë kanë kryer nevojat personale në një tualet publik. Sipas mjekut Preethi Daniel njerëzit kryesisht janë të shqetësuar për sëmundjet që prekin organet gjenitale të tilla si klamidia, gonorreja,…

Si ta zieni fasulen në mënyrën e duhur
Shëndetësi, Slider

Si ta zieni fasulen në mënyrën e duhur

Fasulja, dallon nga shumica e artikujve, kërkon edhe përgatitje paraprake. Para se vërtet t’ia filloni përgatitjes së fasules, nevojiten shtesa të caktuara që të qëndrojnë një natë në tenxhere plot me ujë, për t’u bymyer dhe zbutur, gjë që goxha shumë ia lehtëson punën stomakut tuaj. Dhe kur të ketë kaluar ajo natë e bujshme…

Përzieni vajin e ullirit me specat djegës, dhe do mrekulloheni nga ajo që do të ndodhë
Shëndetësi, Slider

Përzieni vajin e ullirit me specat djegës, dhe do mrekulloheni nga ajo që do të ndodhë

Vaji i ullirit, me specat djegës të kuq janë një mrekulli për shëndetin tuaj dhe kurojnë probleme që lidhen me shtyllën kurrizore, reumatizmën, deformimet e kockave etj. Vaj i specave djegës ka veprim stimulues, zgjeron kapilarët, rrit qarkullimin e gjakut, rrit metabolizmin dhe ndikon në procesin rigjenerues të epidermës së lëkurës. Do t’ju duhen: -10…

Sa gjumë u nevojitet fëmijëve?
Shëndetësi, Slider

Sa gjumë u nevojitet fëmijëve?

1-4 JAVË: 15-16 ORË NË DITË. I sapolinduri zakonisht fle 15-18 orë në ditë, por në intervale më të shkurtra prej dy deri katër orë. Foshnjat e lindura para kohe mund të flenë edhe më gjatë, ndërsa foshnjat që kanë kolike edhe më shkurt. Meqenëse të sapolindurit më ngadalë “e kapin” ritmin e gjumit, nevoja…

1 41 42 43 44 45 55
Struga Ekspres