/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!

Shëndetësi

Shëndetësi, Slider

Gjërat që nuk i keni ditur për bletët

Bleta është një insekt, racë monofiletike, që bën pjesë në superfamiljen Apoidea që tani klasifikohet me emrin Antofilia. Njihen rreth 20.000 lloje bletësh të grupuara në nëntë familje. Bletët gjenden në çdo kontinent, përveç Antarktikut. Bletët jetojnë në shoqëri e cila në një zgjua mund të ketë prej 10-70 mijë individë varësisht prej sezonit. Në…

Shëndetësi, Slider, Uncategorized

Ja cfare ndodh kur lini duhanin

Në Britani sot është dita kombëtare kundër pirjes së duhanit. “No Smoking Day”, e themeluar nga Fondacioni Britanik i Zemrës, ka për qëllim të ndihmojë duhanpirësit që dëshirojnë të heqin dorë nga ky ves. Kjo fushatë ka nisur që në vitin 1983 dhe shpreson që të ofrojë këshilla dhe një guidë për të gjithë ata…

Shëndetësi, Slider

Si të dallojmë nëse kemi sëmundje lëkure

Sëmundjet e lëkurës janë mjaft të ndryshme nga natyra dhe janë përhapur në të gjithë botën edhe pse disa prej tyre janë specifike për vende të caktuara. Ato janë nga më të zakonshme dhe ndoshta të parëndësishme deri te më komplekset dhe serioze edhe pse një sëmundje e lëkurës mund të jetë fatale nëse kjo…

Shëndetësi, Slider

Si të zgjedhim aromën e duhur për çdo ambient?

Të parfumohesh ambientin nuk është vetëm kënaqësi. Disa aromatikë të njohur janë në gjendje të të dhurojnë energji të reja e të të largojnë dhimbjen e kokës dhe pagjumësinë. Të tjerë të ndihmojnë të qetësohesh, madje të mbrojnë nga shqetësime dhe mërzitja. Parfumet ndikojnë pozitivisht në humorin e shëndetin tonë, duke na dhuruar qetësi, si…

Shëndetësi, Slider

Depilimi i pjesëve intime mund të dëmtojë shëndetin

80% e femrave pranojnë se përdorin briskun për të hequr qimet në pjesët intime por sipas ekspertes së shëndetit publik në Amerikë Andrea DeMaria  përdorimi i briskut paraqet rrezik për shëndetin. Ajo shprehet se lëkura tek pjesët intime është shumë më delikate dhe depilimi shkakton trauma të vogla në lëkurë ëdhe pse këto nuk janë…

Shëndetësi, Slider

Ja cilat jane efektet e gjumit pasdite

Gjumi i pasdites pushon trurin dhe përmirëson funksionet e kujtesës, ka dëshmuar një hulumtim i ri. Mirëpo, ky studim në fakt vërteton se është e dobishme të flihet, por jo edhe të flihet në gjumë të thellë. Gjumi i shkurtër prej gjithsej dhjetë minutash zvogëlon lodhjen edhe pse shumica e hulumtimeve tjera kanë dëshmuar se…

Shëndetësi, Slider

Bletët gjallërojnë prodhimin e luleshtrydheve organike

Falë bletëve që përdoren kundër luftës me sëmundjet biologjike dhe në pjalmim, në kultivimin e luleshtrydheve është arritur trefishimi i prodhimit të këtij fruti. Bletët kanë gjallëruar prodhimin e luleshtrydheve organike. Në projektin “Luleshtrydhe me bletë”, që ka filluar të aplikohet me mbështetjen e fondeve të Bashkimit Evropian, bëjnë pjesë 7 vende, përfshire edhe Turqinë….

1 103 104 105 106 107 108
Struga Ekspres