Opinion

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës
Opinion, Slider

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës Jam një studente nga Struga, jam një nga ato mijëra vajza dhe djem shqiptarë që janë mishëruar me idealin tuaj të shenjtë; jam një nga ato mijëra vajza dhe djem shqiptarë që për here të parë në moshën e tyre kanë përpara sysh një qëndresë model për…

Ky ishte qëndrimi stoik i profesorit Axhem Kica nga Struga
Opinion, Slider

Ky ishte qëndrimi stoik i profesorit Axhem Kica nga Struga

Shkruan: Bexhet Asani Viti 2017 është vit jubilar i dyzetëvjetorit të maturës së klasës sonë të gjimnazit. Një vit për t’u festuar, një vit për t’ u gëzuar! Klasa jonë numëronte tridhjetë e shtatë nxënës, ndërsa klasa tjetër njëzetë e pesë nxënës. Dhe të gjithë këta nxënës e këto nxënëse pothuaj e kryen fakultetin, disa…

Gënjeshtrat e Nënës
Opinion, Slider

Gënjeshtrat e Nënës

Tregimi fillon me lindjen time. Isha fëmija i vetëm në një familje shumë të varfër, nuk kishim ushqim që do të na mjaftonte. Nëse ndonjë ditë gjenim pak oriz ashtu që ta largojmë urine. Pasi e mbaroja pjesën time, nën a edhe pjesën e saj ma dhuronte mua, dhe thoshte: “O biri im! Haje këtë…

Më zuri haku i babait
Opinion, Slider

Më zuri haku i babait

Unë që po ju shkruaj jam një burrë shumë i vetmuar. Jeta më ka vënë para një prove shumë të madhe, që nuk e di a do mundem ta përballoj. Kur isha i vogël, dëgjoja prindërit e mi që thoshin se çfarë ke bërë në këtë jetë, do të ta bëjnë. Këtë shprehje ata e…

“Krimi” i partive në Strugë largoi të rinjtë në mërgim, pa parti je i “vdekur
Opinion, Slider

“Krimi” i partive në Strugë largoi të rinjtë në mërgim, pa parti je i “vdekur

Në Strugë numri i të papunëve është akoma shumë më i madh duke u nisur nga numri i përgjithshëm në të gjithë territorin e Strugës.Dhe ky problem po sjellë edhe largimin e qytetarëve strugan nëpër vendet evropiane,Amerike,Australi dhe vënde të tjera (ëndrra për një punë dhe jetë më të mirë).Të punësohesh në Strugë duhet patjetër…

1 44 45 46 47 48 51
Struga Ekspres