Opinion

Ja pse ikin shqiptarët nga Maqedonia
Opinion, Slider

Ja pse ikin shqiptarët nga Maqedonia

Njerëz që ikin Urim SALIHU Dikur kishte varfëri, por kishte edhe njerëz .Sot nuk janë njerëzit por varfëria është akoma këtu. Zbrazët janë rrugët në këtë vend mbi Tokë, sa trishtueshëm tingëllojnë vargjet e Ezra Paundit derisa hedh vështrimin dhe të mbyt gjithë ajo zbrazëti. Përse ikin njerëzit?! Në cilin stacion të dhimbshëm ndalen.Po kjo…

Zoran Zaev, nuk ke ti çka flet për shqiptarët në tokat e tyre mijëvjeçare
Opinion, Slider

Zoran Zaev, nuk ke ti çka flet për shqiptarët në tokat e tyre mijëvjeçare

Shkruan: Alisetar Ramadani Zoran Zaev nuk ke ti çka flet për lojalitetin e shqiptarëve në tokat e tyre mijëvjeçare! Më parë tregoni ju lojalitet që Maqedonia t’i përket popullit autokton gjegjësisht shqiptarëve ashtu si që trajtohen popujt autokton kudo në shtetet e civilizuara. Përveç asaj që ua përmendi deputeti Gjorçev, publikisht ju ftoj që oratorinë…

Spahiu godet keq shqiptarët: Shqiptarët, popull frikacak, dembel, primitiv, grabitqar e injorant
Opinion, Slider

Spahiu godet keq shqiptarët: Shqiptarët, popull frikacak, dembel, primitiv, grabitqar e injorant

Nga Nexhmedin Spahiu Viteve të ‘90-ta, në lokalet e Tiranës bisedonim se çfarë është profesioni stereotip i kombeve të ndryshëm. Për shumë gjëra, shumica pajtoheshin se gjermani ishte mekanik, se italiani ishte një këngëtar apo poet, se japonezi ishte një inxhinier, se greku ishte tregtar, se serbi ishte një bujk, se bullgari ishte një punëtor,…

Mos bini pre e gazetarëve që kanë shitur gjakun e tyre
Opinion, Slider

Mos bini pre e gazetarëve që kanë shitur gjakun e tyre

Jemi shumë të vegjël për tu ndarë në Shqiptar maqedonie,shqiptar Shqipërie,apo Kosove,jemi shumë të vegjël për tu përçarë në shoqata e partia,po pse të mos them edhe përkatësi fetare?!Fundja asnjëra nga përkatësitë fetare që kanë Shqiptarët,nuk e përkrah urrejtjen ndërfetare,përkundrazi elementi që i bënë më të fortë Shqiptarët është pikërishtë toleranca ndërfetare. Prandaj vëllezër të…

Shqiptarët e pafajshëm nëpër burgje, pushteti nxitohet të amnestojë Sasho Mijallkovin dhe “terroristët” e 27 Prillit!
Opinion, Slider

Shqiptarët e pafajshëm nëpër burgje, pushteti nxitohet të amnestojë Sasho Mijallkovin dhe “terroristët” e 27 Prillit!

Shkruan: Emad MEHMETI Maqedonia shpesh i ngjan një poligoni ku forcat e huaja matin fuqitë e tyre, që më pas të shtyjnë ndikimin e tyre përmes Maqedonisë në Ballkan. Mirëpo, padyshim shqiptarët që moti janë përcaktuar drejt të ardhmes euro – atlantike, derisa te një pjesë e konsiderueshme e popullsisë maqedonase ekziston dilema se kah…

Gazetari shqiptar ia shtrin dorën e pajtimit Ali Ahmetit
Opinion, Slider

Gazetari shqiptar ia shtrin dorën e pajtimit Ali Ahmetit

Ejup Berisha Ali Ahmeti kur flet për nevojën e pajtimit kombëtar athua ky flet vetëmse pjesërisht apo i njëjti flet për pajtim të të gjithëve në këtë shtet. E pyes publikisht Z.Ali Ahmeti se athua vallë ai mendon ti fus në një thes të gjithë maqedonasit dhe shqiptarët në realizimin e kësaj nisme të filluar…

1 2 3 4 5 29
Struga Ekspres