Opinion

Edhe zemra e vogël e engjëllit Skënder Borova thotë: “Faleminderit strugan, faleminderit shqiptar! Jeni më të mirët në botë”
Opinion, Qyteti, Slider

Edhe zemra e vogël e engjëllit Skënder Borova thotë: “Faleminderit strugan, faleminderit shqiptar! Jeni më të mirët në botë”

Struganët dhe mërgimtarët e Strugës kudo që jetojnë nëpêr botë gjithmonë dhe historikisht e kanë zgjatur dorën e mirësisë,dorën e ngrohtë ndaj nevojtarëve, njerëzve ekstremisht të varfër, të lënë pasdore,ku institucionet e shtetit në shumë raste nuk kanë bërë detyrën por shpirti human i struganëve dhe shqiptarëve e ka kryer misionin human duke ua sjell…

Struganët kanë dhënë shumë për Kombin, prandaj ta ndihmojmë vogëlushin e vogël Skënder Borova
Opinion, Qyteti, Slider

Struganët kanë dhënë shumë për Kombin, prandaj ta ndihmojmë vogëlushin e vogël Skënder Borova

Nga Jakup Mulaj Mesazhi emocional i mësuesit shqiptar nga Klagenfurti i Austrisë Një vogëlush nga Struga kërkon ndihmën tonë! Sot duke ju falënderuar rrjeteve sociale njeriu mund të jetë i informuar për shumë gjëra që sot ndodhin në botë, e veçmas në trojet shqiptare. Me të lexuar këtë artikull seç mu zgjuan kujtimet e mëhershme…

Pse heshtni për ikjen e madhe të struganëve o “intelektual” strugan të mbytur në pisllëqe, hajdutëri dhe hipokrizi!?
Opinion, Qyteti, Slider

Pse heshtni për ikjen e madhe të struganëve o “intelektual” strugan të mbytur në pisllëqe, hajdutëri dhe hipokrizi!?

Qyteti i Strugës po perballet me ikjen e qindra e mijëra struganëve, duke përjetuar dhimbjen më të madhe gjatë historisë së saj,ajo ka plagët e mëdha që nuk shërohen dot edhe as pas dhjetra e dhjetra viteve të ardhshme! Çdo ditë dhjetra drita shtëpishë po shuhen,po shuhen ëndrrat, dëshirat për një të ardhme më të…

Brenga e një prindi
Opinion, Slider

Brenga e një prindi

Agni Dauti-Struga Ekspres Brenga e një prindi! Një ditë papritur djali gjith mllef mu drejtua. Babi këtu nuk jetohet, këtu nuk ka jet, ska të ardhme për fëmit. Ku do shkosh ooo bir, gjith të mirat i kemi?! Sa më larg, përtej detit. E çfar mund të bëja? U bën disa vjet dhe djali nuk…

Drejtësia e kalbur dhe heshtja e Zaevit
Opinion, Slider

Drejtësia e kalbur dhe heshtja e Zaevit

Muhamer Pajaziti Qeveria e cila drejtohet nga kryeministrit Zoran Zaev kishte ardhur në pushtet me moton “Pa drejtësi nuk ka paqe”. Kjo moto për kohë të shkurtër u shua sikur fluska e sapunit. U shua edhe Prokuroria e Speciale e krijuar me ndihmën e faktorit ndërkombëtarë e që kishte për detyrë ti fuste nëpër qeli…

Drita e Nuri Mazarit – Komandant Struga që vezullonte mbi Dollogozhdë, u pengonte strukturave antikombëtare
Opinion, Qyteti, Slider

Drita e Nuri Mazarit – Komandant Struga që vezullonte mbi Dollogozhdë, u pengonte strukturave antikombëtare

Shkruan Erald Selca (Struga Ekspres) Kombi Shqiptar Brez pas Brezi i dha Kombit Shqiptar bija e bijë të shquar luftëtar të denjë për Shqipërinë Etnike e një nga ata që nderoi armet namin dhe lavdinë e Shqipërisë është Nuri Mazari Komandant Struga . Kombi Shqiptar gjithëmonë e ka çarë rrugën me shpatë në dorë siç…

Fitim Hoxha: Për ata që dëshirojnë një Kombëtare
Opinion, Slider

Fitim Hoxha: Për ata që dëshirojnë një Kombëtare

Për ata që dëshirojnë një Kombëtare I ulur pran meje në stadium në ndeshjen Kosovë-Çeki, një shqiptar i Kosovës që punon në Zvicër më tha: “E dua shumë këtë Kosovë” dhe mi tregon venat e dorës sikur tregon se aty rrjedh gjak kosove, e vazhdon: “e kam ndjek Shqipërin edhe në Francë dhe në ndeshje…

PREJ TJETËRSIMIT NË INDIVIDUALIZIM!
Opinion, Slider

PREJ TJETËRSIMIT NË INDIVIDUALIZIM!

Muhamet Borova PREJ TJETËRSIMIT NË INDIVIDUALIZIM! Civilizimi është produkti i njeriut.Pjesa përbërëse e civilizimit ështe shkenca dhe teknologjia.Teknologjia e sotme mund ti ndryshoj ligjet e jetës,mund ti japë pamje tjetër civilizimit.Kjo është inxhinieria cyborg.Në një kuptim sot të gjithë kemi nisur të bëhemi cyborg sepse funksioneve tona natyrore iu shtohen pajisje si: pace-maker,kompjuterët,syzet e shikimit,celularët.Teknologjia…

1 2 3 4 53
Struga Ekspres