Bota

Ja cili është qëllimi i agjërimit dhe urtësia e tij
Bota, Slider

Ja cili është qëllimi i agjërimit dhe urtësia e tij

Ibnul Kajimi në lidhje me këtë ka thënë: Qëllimi i agjërimit është frenimi i vetes nga epshet dhe tekat, ndërprerja nga rutina e zakonshme me të cilën është i ambientuar, rregullimi dhe ekuilibrimi i dëshirave të brendëshme ashtu që të përgatitet për të kërkuar arritjen e synimit kulmor të lumturisë dhe kënaqësisë, përgatitet për të…

Shkencëtari 104-vjeçar vdes me vetëdëshirë në Zvicër
Bota, Slider

Shkencëtari 104-vjeçar vdes me vetëdëshirë në Zvicër

Shkencëtari 104-vjeçar nga Australia ka vdekur me vetëdëshirë në klinikën për eutanazi në Zvicër. David Goodall, një botanist dhe ekolog i respektuar, ka vdekur sot në klinikën “Live Circle” në Bazel, me drogë të kontrolluar nga doktorët. “Exit International”, kompania që përfaqësonte shkencëtarin, ka thënë se Goodall ka vdekur duke dëgjuar “Odën e Gëzimit” të…

Sa milionë dollarë duhen që të ndihesh vërtet i pasur?
Bota, Slider

Sa milionë dollarë duhen që të ndihesh vërtet i pasur?

Edhe për të pasurit, pasuria e vërtetë është e paarritshme. 5% e Amerikanëve janë milionerë. Prej këtyre, rreth 95% kanë nga 1 deri në 5 milionë dollarë. Por ata mendojnë se nuk kanë mjaftueshëm për t’u ndier të pasur. “Shumë njerëz kujtojnë se ‘të kesh gjithçka’ kur vjen puna te pasuria do të thotë që…

Peshku i pjekur arratiset nga pjata (VIDEO)
Bota, Slider

Peshku i pjekur arratiset nga pjata (VIDEO)

Ky është momenti i çuditshëm kur disa klientë mbetën të habitur kur panë se si peshku që ata kishin porositur u arratis nga pjata e tyre. Ngjarja ndodhi në një restorant në Kinë ku peshku edhe pse i pjekur nisi të lëvizte si i gjallë. Të pranishmit qëndrojnë në këmbë dhe provojnë të largohen prej…

Ja si duken burgjet e Norvegjisë (FOTO)
Bota, Slider

Ja si duken burgjet e Norvegjisë (FOTO)

Është realizuar një reportazh në një burg të Norvegjisë, i cili nuk ngjason me burgjet në SHBA, apo vende të tjera, sipas CNN ndryshimi është i madh. Sistemi i burgjeve në Norvegji është projektuar mbi bazën e tri vlerave: normalitetin, njerëzimin dhe rehabilitimin. “Ne hamë darkë me të burgosurit së bashku dhe për ta është…

1 2 3 4 44
Struga Ekspres