Sunday, April 21, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiSot në shkollat ​​e mesme “Niko Nestor” dhe “Ibraim Temo” në Strugë,...

Sot në shkollat ​​e mesme “Niko Nestor” dhe “Ibraim Temo” në Strugë, u zhvillua fushata “Fishekzjarre jo, siguri para së gjithash”

“Fishekzjarre jo siguria në radhë të parë ”, aktiviteti parandalues ​​i SPB Ohër dhe Klinikës Universitare për Kirurgji Plastike dhe Rekonstruktive nga Shkupi.
Në kuadër të aktiviteteve të përbashkëta edukative-parandaluese të MPB-së dhe Klinikës Universitare për Kirurgji Plastike dhe Rekonstruktive nga Shkupi, sot (21 Dhjetor ) në shkollat ​​e mesme “Niko Nestor” dhe “Ibraim Temo” në Strugë, u zhvillua fushata “Fishekzjarre jo, siguri para së gjithash”. Mjekët nga klinika dhe zyrtarët policorë të Sektorit për Parandalim pranë SPB Ohër dhe NjPB Strugë mbajtën ligjërata profesionale ku morën pjesë rreth 400 nxënës, gjatë të cilave u prezantuan pasojat e dëmshme të përdorimit të mjeteve piroteknike në shëndetin e nxënësve, para së gjithash nga lëndimet në duar, sytë dhe pjesët e tjera të trupit.

Përveç kësaj, nxënësit u njohën më shumë me implikimet ligjore të blerjes, shitjes dhe aktivizimit të fishekzjarreve dhe mjeteve të tjera piroteknike në vende publike, në rrugë, në oborre para ndërtesave, në hyrje të ndërtesave të banimit apo shkollave etj. Gjithashtu, ata u njoftuan se shitja dhe aktivizimi i mjeteve të tilla piroteknike, përveç kundërvajtjes, mund të sanksionohet edhe me kallëzim penal, varësisht nga rrethanat dhe pasojat përfundimtare.

Ligjërata të tilla janë të planifikuara në të gjitha shkollat ​​e mesme komunale në zonën e mbuluar nga SPB Ohër. Qëllimi i fushatës, motoja e së cilës është “Fishekzjarre Jo , siguria në radhë të parë ” është sensibilizimi i të rinjve në prag të festave, e jo blerja dhe aktivizimi i mjeteve të ndryshme piroteknike.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments