Sunday, June 23, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiQYTET MË TË PASTËR BASHKË ME TË RINJTË

QYTET MË TË PASTËR BASHKË ME TË RINJTË

QYTET MË TË PASTËR BASHKË ME TË RINJTË
KAB Struga organizoi ngjarje sipas projektit “Qytet më të pastër bashkë me të rinjtë” ku morën pjesë përfaqësues të bashkësive lokale, të rinjë dhe përfaqësues nga sektori qytetar. Aktiviteti “Ngjarje publike dhe komunikim përmbajtësor” I përfshiu aktivitetet e deritanishme të realizuara nga ana e KAB Struga, si:
Prezantim i aktiviteteve sipas projektit “Qytet më i pastër bashkë me të rinjtë” realizuar nga ana e Klubit sportiv bjeshkatar KAB STRUGA:
1.Aktivitete për inicimin e aktivizmit dhe volunterizmit te të rinjtë.
2.Monitorim i realizimit të Programit për mbrojtje të ambientit jetësor të Komunës së Strugës për vitin 2020.
3.Detektim i deponive të egra në territorrin e komunës së Strugës.
4.Takim me përfaqësues të bashësive vendore në mjediset rurale dhe të mjedi
ПОЧИСТ ГРАД ЗАЕДНО СО МЛАДИТЕ
Планинарскиот спортски клуб КАБ Струга организираше настан по проектот „Почист град заедно со младите„ каде учестувале претатвници на месни заедници, млади и претставници на граѓанскиот сектор. Активностата „Јавен настан и комуникациска соддржина„ ги опфати досегашните реализирани активности од страна на КАБ Струга, како:
Презентација на активностите по проектот „Почист град заедни со младите„ спроведен од страна на Планинарски спортски клуб КАБ СТРУГА:
1.Активности за потикнување на активизам и волунтеризам кај младите
2.Мониторинг на реализација на Програмата за заштита на животна средина на општина Струга за 2020 година.
3.Детектирање на дивите депонии во подрачјето на општина Струга.
4.Средба со представници на месни заедници во руралните средини и со урбани заедници во градот Струга.
КАБ Струга апелира до граѓаните да ја чуваат и да се грижаат за почиста животна средина а јавните институции да се по транспарентни и да постапуваат соодветно и да преземаат дејствија согласно законот и позитивните происи на државата.
ПОДДРЖАНО ОД ИНСТИТУТ ЗА КОМУНИКАЦИСКИ СТУДИИ СКОПЈЕ.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments