Sunday, May 26, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiLulzim Nasufi: Përse në Komunën e Strugës, nocioni “banesa sociale” po shndërrohet...

Lulzim Nasufi: Përse në Komunën e Strugës, nocioni “banesa sociale” po shndërrohet në utopi…!?

Përse në Komunën e Strugës, nocioni “banesa sociale” po shndërrohet në utopi…!?

Në RMV në nivel shteti, në moment në afro 25 komuna janë duke u planifikuar, duke u ndërtuar, dhe kanë mbaruar së ndërtuari qindra Banesa Sociale nga Ndërmarrja Shtetërore për Administrim me Hapsirat Afariste dhe Banesore, pra me para të shtetit ndërtohen banesa për familjet me raste sociale dhe të rinjtë që sapo kanë krijuar familje në komunat përkatëse, por asnjë investim I tillë në Strugën tonë.

Në momentin në RMV Banesa Sociale, me sipërfaqe prej 35.00 m2 deri në 50.00 m2, janë Planifikuar për ndërtim në Shkup, Dibër, Pehçevë, e në proces ndërtimi janë në Shkup – Butel, Veles, Gjevgjeli, Negotinë, Probishtip, Demir Kapij, Koçan dhe të Kompletuara si banesa Sociale në Shën Nikollë, Vinicë, Gostivar, Shkup, Manastir, Ohër, Prilep, Resnjë, Shtip, Koçan, Berovë, Kamenicë, Kavadar, pra Struga askund e për asgjë.

Në Komunën e Strugës programe për ndërtimin e banesave sociale nuk ka pasur, që në kohën e sistemit monist, bile as edhe një.
Parashtrohen pyetjet:

1. Ndërmarrja Shtetërore për Administrim me Hapsirat Afariste dhe Banesore, që ka Njësi Rajonale edhe në Strugë, nuk ka paraqitur interes apo e ka lenë Strugën në harresë?

2. Pushteti Lokal, Komuna e Strugës nuk disponon më parcela ndërtimore apo i ka rezervuar – shfrytëzuar për biznes bashkë me grupin e tyre?

3. Pse për 20 vite pushtet Kryetari i Komunës Ramis(z) Merko nuk ka punuar – nuk ka paraparë as edhe një loakacion për ndërtimin e banesave sociale, per t’ju ndihmuar familjeve sociale dhe të rinjve, siç veprohet me komunat si më lartë në RMV?

Pra për të mirën e Strugës si qytet Turistik, dinjitetit të njeriut dhe familjes, shpresës të rinisë, përvishni mëngët dhe filloni të merreni me problemet dhe nevojat e qytetarëve në Komunën e Strugës në tërësi sepse për atë keni marrë mandate dhe paguheni me parat e popullit.

#Ndryshime
#perkushtim
#interesim

Lulzim Nasufi, Kryetar i Degës së ASH – Strugë.

Зошто во општина Струга поимот “социјални станови” е претворeн во утопија…!?

Во РСМ на државно ниво, во моментов околу 25 општини се планираат, се градат и имаат завршено изградбата на стотина социјални станови од страна на Државното претпријатие за стопанисување со деловен и станбен простор, односно се гради со државни пари станови за семејства со социјални случаи и млади кои основале семејства во соодветните општини, но таква инвестиција за жал го нема во нашата Струга.

Во моментов во РСМ Социјални домови, со површина од 35,00 м2 до 50,00 м2 се планирани за градба во Скопје, Дебар, Пехчево, а во фаза на градба се во Скопје – Бутел, Велес, Ѓевѓелија, Неготино, Пробиштип, Демир Капија, Кочани, а доизградени како социјални станови во Свети Николе, Виница, Гостивар, Скопје, Битола, Охрид, Прилеп, Ресен, Штип, Кочани, Берово, Каменица, Кавадарци, а Струга никаде и за ни еден дел.

Во општина Струга уште од времето на монизмот нема програми за изградба на социјални станови, скоро ниту една.

Се поставуваат прашања:

1. Државното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простори која има Подрачна организациона единица во Струга не пројавило интерес или ја оставил Струга во заборав?

2. Локалната самоуправа, општина Струга веќе нема градежни парцели за таа намена или ги има резервирано – за да ги користи за нивната бизнис – групација?

3. Зошто 20 години власт градоначалникот на општина Рамис Мерко не работел – нема предвидено ни локација за изградба на социјални станови, за помош на социјалните семејства и младите, како што се прави со општините како погоре во РСМ?

Затоа за доброто на Струга како туристички град, достоинството на човекот и семејството, надежта на младите, засукајте ги ракавите и почнете да се занимавате со проблемите и потребите на граѓаните во општина Струга во целина бидејќи за тоа вие имаат добиено мандати и сте платени од народните пари.

#Промени
#искуство
#ИНТЕРЕС

Лулзим Насуфи, Претседател на АА – Струга.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments