Wednesday, May 29, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeSliderJa çfarë të mëkati të madh bëjnë njerëzit që japin para me...

Ja çfarë të mëkati të madh bëjnë njerëzit që japin para me kamatë

Allahu i Madhëruar ka thënë:

“0 ju që keni besuar! Ta keni frikë Allahun dhe hiqni dorë nga kamata, nëse jeni besimtarë të vërtetë…” (Bekare, 278, 279)

“Ata që e hanë kamatën, do të ringjallen (në Ditën e Gjykimit) si ai që është çmendur nga të prekurit e shejtanit, sepse ata thonë: “Edhe shitblerja është si kamata.” Allahu e ka lejuaj shitblerjen dhe e ka ndaluar kamatën. Atij që i ka ardhur këshillë prej Zotit të tij dhe i shmanget kamatës, le ta mbajë atë që ka fituar dhe fati i tij është në duart e Allahut. Ndërsa kush i rikthehet asaj (kamatës) sërish, ata janë banorë të Zjarrit, ku do të mbesin përgjithmonë.” (Bekare, 275)

Ky është kërcënim i madh, se në Zjarr do të qëndrojë përgjithmonë ai që merret dhe i rikthehet kamatës pasi është këshilluar. La haule ue la kuu-uete il-la bil-lah.

I Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë:

-“Largojuni shtatë mëkateve shkatërruese!” -“Cilat janë ato, o i Dër- guari i Allahut?” – e pyesin të pranishmit. Ai tha: – “Shirku, magjia, vrasja e njeriut që e ka ndaluar Allahu përveçse me të drejt, ngrënia e kamatës, ngrënia (keqpërdorimi) e pasurisë së jetimit, dezertimi nga fronti i luftës dhe shpifja që u bëjnë besimtareve të ndershme.”

“Allahu e ka mallkuar atë që ushqehet me kamatë dhe ushqimin prej kamate”. (Transmeton Muslimi dhe Tirmidhiu)

“Ai që merr kamatë, ai që ushqehet me kamatë dhe shkruesi i saj, pasi ta dinë (ta kuptojnë) atë (dhe nuk ndalen nga ky mëkat), do të jenë të mallkuar me gjuhën e Muhamedit, salallahu alejhi ve selem, në Ditën e Gjykimit.” (Transmeton Nesaiu)

Libri “Mëkatet e mëdha” Imam Dhehebiu

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments