/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Emiliano: Edi Rama, një nga liderët më të rëndësishëm në Europë
Shqipëri, Slider

Emiliano: Edi Rama, një nga liderët më të rëndësishëm në Europë

Në takimin e delegacionit shqiptar në Puglia, presidenti i Rajonit Michele Emiliano, vlerësoi figurën e kryeministrit shqiptar Edi Rama, duke e konsideruar atë si një nga liderët më të rëndësishëm të Europës, por shtoi se angazhimet që merren përsipër duhet të mbahen. Ai tha se duhet që të shqyrtohen e plotësohen kërkesat për një ide më të qartë të sistemit universitar mes dy vendeve. Presidenti Emiliano theksoi edhe rëndësinë e miqësisë ndërmjet dy vendeve, duke shtuar se duhet ta dëshmojnë miqësinë me fakte.

“Kemi kaluar shumë gjëra bashkë, prania jua në Puglia është një herësh për të qenë krenar. Ndërkohë që ne punojmë, jo gjithmonë arrijmë ta përcjellim në komunitet tona. Miqësia duhet kuptuar në çdo formë, në çdo çast. Ne kemi mundësinë që të plotësojmë një kërkesë, të kemi një ide më të qartë për sistemin universitar. Do keni mundësi të përcillni tek një lider që unë e konsideroj si një nga liderët më të rëndësishëm të Europës, dhe kjo përtej dimensioneve që ka vendi i tij, po e bëjë këtë për shkak të historisë sesi ka sjellë paqe në komunitetin e tij. Ne jemi miq të Shqipërisë pa nëse, dhe pa por. Sot kemi mundësi të dëshmojmë me fakte që kjo që po bëjmë sot nuk është thjeshtë zhurma e një fshese të re që po pastron diçka. Shqiptarët janë njerëz të jashtëzakonshëm ato kanë bërë hapa shumë të mëdhenj para, kam qenë në Tiranë para shumë vitesh dhe ta shohësh sot janë bërë shumë përparime në shumë fusha. Angazhimet që do të merrni përsipër duhet t’i mbani. Ne duhet t’i bëjmë gjërat mirë deri në fund” .

Nga ana e tij kryetari i Bashkisë së Puglia-s vlerësoi bahskëpunimin mes dy vendeve dhe shprehu objektivat e rritjes së bashkëpunimit potencial.

“Të ndërtojmë së bashku, kemi disa mundësi. Ne mund të ndërtojmë modele që respektojnnë veçantitë tona dhe shfrytëzojmë potencialet e përbashkëta”.

September 4, 2021

error: Content is protected !!
Struga Ekspres