Këto ilaçe shkaktojnë humbjen e memories: Ju rekomandojmë mos ti përdorni!
Shëndetësi, Slider

Këto ilaçe shkaktojnë humbjen e memories: Ju rekomandojmë mos ti përdorni!

Edhe pse problemi shpesh është i lidhur me plakjen, abuzimin me alkoolin, pirjen e duhanit edhe përdorimi i disa barnave mund të përshpejtojë procesin e humbjes së memories. Lëndimet e kokës,mungesa e gjumit dhe mungesa e vitaminës B12 mund të jenë gjithashtu përgjegjëse.

Ajo që shumë njerëz nuk dinë është se humbja e kujtesës, madje edhe sëmundja e Alzheimerit janë të lidhura me përdorimin e barnave të caktuara.

Vazhdoni të lexoni më poshtë për të parë se çfarë ilaçesh duhet të ndërpresni menjëherë për të mbrojtur trurin tuaj nga dëmtimi dhe për të parandaluar sëmundje neurologjike si Alzheimeri.

Estatines

Estatina të tilla si Lescol, Lipitor dhe Pravastatin zakonisht janë të përshkruara për nivelet e larta të kolesterolit. Megjithatë, ato janë zbuluar se rrisin rrezikun e amnezisë pasi zvogëlojnë sasinë e kolesterolit në trup dhe tne tru.

Benzodiazepine

Xanax, Diazepam dhe Lorazepam janë benzodiazepinat më të njohura, ilaçe të marra për të kontrolluar ankthin, nervozizmin dhe spazmën muskulare. Këto barna mund të rrisin seriozisht rrezikun e amnezisë dhe kjo është arsyeja pse ato duhet të shmangen.

Ilaçet kundër depresionit

Antidepresantët si Anafranil, Trofanil dhe Elavil kanë një ndikim të madh në funksionin e trurit tonë dhe lidhen me amnezinë dhe probleme të tjera neurologjike.

Anticonvulsants

Antikonvulsacione të tilla si Tegretol, Diamox ose Keppra mund të shkaktojnë humbje të memories si një efekt anësor, kështu që është më mirë të qëndroni larg tyre, transmeton shije.aal.

Ilaçet e gjumit

Marrja e pilulave të tilla si Sonata ose Ambien shpesh mund të shkaktojnë humbje të kujtesës dhe amnezi.

December 10, 2017

Struga Ekspres