Elmir Sejfullai: Shqiptarët të kushtëzojnë ndryshimet kushtetuese
Opinion, Slider

Elmir Sejfullai: Shqiptarët të kushtëzojnë ndryshimet kushtetuese

Me që sipas marëveshjes me Greqinë, duhet patjetër të bëhen ndryshimet kushtetuese që marveshja të jetë valide, besoj që është koha që shqiptarët të vendosin kushte për votimin e ndryshimeve kushtetuese. Duhet që njëzëri të kushtëzojn votimin me futjen e çështjes shqiptare në kushtetutë. Duhet të kërkojn që mos të përcaktohen të drejtat tona me përqindje, por këto të drejta ti marim si popull shtetformues. Në kushtetut duhet kërkuar që definicioni i shtetit të ndryshoj. Duhet të qëndroj se “Shteti Republika e Maqedonisë Veriore është shtet I Maqedonasve, Shqiptarëve dhe popujve të tjerë që jetojn në të. Gjithashtu, duhet të qëndroj se gjuha zyrtare për komunikim me institucionet në të gjitha nivelet si brenda ashtu edhe jashtë shtetit janë gjuha maqedonase dhe shkrimi I saj qirilik dhe gjuha shqipe dhe shkrimi i saj latin. Këto dy çështje janë më të rëndësishme. Ka edhe të tjera brenda kushtetutës, por ato duhet ti shoshitin juristët shqiptar.

P.S. vetëm mos më thoni se skemi bukë të ham dhe se krejt të rinjt na ikën jasht dhe se kjo duhet të jetë prioritare. Kjo mendësi është athock dhe pa vizion. Ne duhet të vendosim themele të shëndosha të shtetëformësimit, ndërkaq qështjet ekonomike duhet ti rregullojm vetë me VOTË, e jo të ankohemi për migrimin, e këndej 15 vite të votojm BDI-në.
Elmir Sejfullai

June 13, 2018

Struga Ekspres