Saturday, May 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniZhaku: Ja disa mënyra se si të rinjtë mund të kontribuojnë në...

Zhaku: Ja disa mënyra se si të rinjtë mund të kontribuojnë në avancimin e barazisë gjinore

Përfaqësuesi special i kryesuesit të OSBE-së për të rinjtë, Memet Zhaku në panelin e titulluar: “Avancimi i barazisë gjinore përmes politikës së jashtme”, në kuadër të Konferencës për barazinë gjinore dhe fuqizimin e rolit të grave, e cila u mbajt dje dhe sot në Tetovë, nën organizimin e kryesimit të RMV-së me OSBE, ka theksuar disa mënyra se si të rinjtë mund të kontribuojnë në avancimin e barazisë gjinore përmes politikës së jashtme.

“Të rinjtë mund të angazhohen me politikbërësit, të marrin pjesë në konferenca ndërkombëtare dhe të përdorin platformat e mediave sociale për të fuqizuar zërat e tyre dhe për të promovuar barazinë gjinore. Nismat e udhëhequra nga të rinjtë mund të fokusohen në edukimin dhe fuqizimin e të rinjve, veçanërisht vajzave, për të kapërcyer diskriminimin dhe barrierat me bazë gjinore. Rinia mund të marrë pjesë aktive në zhvillimin e politikave gjinore në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Ato mund të ofrojnë njohuri të vlefshme, perspektiva dhe zgjidhje novatore për të adresuar pabarazitë gjinore. Organizatat dhe rrjetet rinore mund të bashkëpunojnë me qeveritë, organizatat e shoqërisë civile dhe sektorin privat për të avancuar barazinë gjinore.
Të rinjtë mund të monitorojnë zbatimin e angazhimeve për barazi gjinore të marra nga qeveritë dhe organizatat ndërkombëtare. Mediat sociale dhe platformat digjitale u ofrojnë të rinjve mjete të fuqishme për të mbrojtur barazinë gjinore në nivel global, duke përdorur hashtags, përmes fushatave në internet, të rinjtë mund të mobilizojnë mbështetjen për ndryshimet e politikave”, ka thënë mes tjerash Përfaqësuesi special për të rinjtë Zhaku.

Sipas tij, është thelbësore të promovohet gjithëpërfshirja dhe diversiteti brenda nismave të udhëhequra nga të rinjtë.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments