Sunday, May 26, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniTë dielën votohet për 70 kandidatë në rrethin e dytë të zgjedhjeve

Të dielën votohet për 70 kandidatë në rrethin e dytë të zgjedhjeve

Rrethi i dytë i zgjedhjeve lokale do të mbahet të dielën, ndërsa për funksionet kryetar të komunave do të zgjidhet mes 70 kandidatëve. Nga komunat e Shkupit, rreth të dytë do të ketë në Çair, Saraj, Butel, Gazi Babë, Kisella Vodë dhe Shuto Orizarë, raporton MIA.

Në Çair dhe në Saraj, qytetarët do të zgjedhin mes kandidatëve të BDI-së dhe Sarajit. Në Çair kandidatë për funksionin kryetar të komunës janë Visar Ganiu nga BDI-ja dhe Zekirija Ibrahimi nga BESA, ndërsa në Saraj, Blerim Bexheti nga BDI-ja dhe Bashkim Bakiu nga BESA.

Në Shuto Orizarë, në rrethin e dytë janë kandidati i LSDM-së Kurto Dudush dhe kandidati i Aleancës së Romëve, Elvis Bajram.

Në Kisella Vodë, qytetarët do të zgjedhin mes Filip Temellkovskit nga LSDM-ja dhe Johan Tarçullovskit nga VMRO-DPMNE-ja, në Gazi Babë mes Boris Georgievskit nga LSDM-ja dhe Toni Trajkovskit nga VMRO-DPMNE-ja dhe në Butel mes Velimir Smilevskit nga LSDM-ja dhe kandidatit të VMRO-DPMNE-së, Darko Kostovski.

Nga komunat më të mëdha në shtet, rreth të dytë do të ketë në Tetovë, ku do të zgjidhet mes kryetares aktuale Teuta Arifi nga BDI-ja dhe Bilal Kasami nga BESA, në Gostivar mes Nevzat Bejtës nga BDI-ja dhe Arben Taravarit nga Aleanca për Shqiptarët, në Strugë mes Ziadin Selës nga Aleanca për Shqiptarët dhe Ramiz Merkos nga BDI-ja, në Shtip, ku do të zgjidhet mes kryetarit aktual të komunës Ilço Zahariev nga VMRO-DPMNE-ja dhe Bllagoj Boçvarski nga LSDM-ja dhe në Kavadar mes Betiane Kitev nga LSDM-ja dhe Mitko Jançev nga VMRO-DPMNE-ja.

Në komunën e Bogovinës në garën për kryetar të komunës janë Berzah Bejtullahu i BDI-së dhe Albion Xhemaili nga Aleanca për Shqiptarët, në Vrapçisht gara është mes Gajur Rushitit të BDI-së dhe Isen Shabanit nga Aleanca për Shqiptarët, në Mogillë Stevo Pivkovski nga Grupi i votuesve dhe Jasmina Gulevska nga LSDM-ja, ndërsa në Zërnovc, kandidati i VMRO-DPMNE-së Bllazo Stankov dhe kandidati LSDM-së, Vanço Mitev. Kryetar komune në raundin e dytë do të zgjidhet edhe në Novaci mes Llazar Koteskit nga VMRO-DPMNE dhe Lube Kuzmanovskit nga LSDM, në Probishtip mes Toni Tonevskit nga VMRO-DPMNE dhe Dragan Atanasovit nga LSDM, në Butel mes Stojan Todorovskit nga VMRO-DPMNE dhe Mirko Stojanovskit nga LSDM-ja, në Çeshinovë-Obleshevë mes Goranço Zashovit të VMRO-DPMNE-së dhe Goranço Kërstevit nga LSDM-ja,

Kryetar do të zgjidhet edhe në Komunën e Dibrës, mes Rushdi Latës së BDI-së dhe Arben Agollit të Aleancës për Shqiptarët, në Dollneni mes Xhemil Qamilit të BDI-së dhe Bilall Karishiq nga LSDM-ja, në Zhelinë mes Fatmir Izairit të BDI-së dhe Bleim Sedi nga BESA, në Likovë mes Erkan Arifit të BDI-së dhe Shaban Zendelit të BESË-s, në Tearcë mes Isen Asanit të BDI-së dhe Amir Elezit të BESË-s dhe në Studeniçan mes Azem Sadikit të PDSH-së dhe Rexhep Memedit të BESË-s.

Rrethi i dytë do të mbahet edhe në Vinicë mes kandidatit të LSDM-së, Ivica Dimitrov dhe kandidatit të VMRO-DPMNE-së Martin Pavllov, në Gradsko mes Robert Beshovskit të LSDM-së dhe Zhaneta Çaushevskës nga VMRO-DPMNE-ja, në Demir Kapi mes Llazar Petrovit nga LSDM-ja dhe Trajçe Dimitrievit nga VMRO-DPMNE-ja, në Jegunovcë mes Darko Bllazhevskit nga LSDM-ja dhe Toni Kocevskit nga VMRO-DPMNE-ja, në Karbinci mes Jordan Nasevit nga LSDM-ja dhe Zoran Minovit nga VMRO-DPMNE.

Kryetarë të komunave do të zgjidhen edhe në Makedonska Kamenicë mes Sonja Stamenkovës nga LSDM-ja dhe Darko Mitrevskit të VMRO-DPMNE-së, në Makedonski Brod mes Zhivko Siljanovskit nga LSDM dhe Millosh Vojneskit nga VMRO-DPMNE, në Rosoman mes Branko Janevit nga LSDM-ja dhe Stojançe Llazov nga VMRO-DPMNE, në Nagoriçan të Vjetër midis Zhaklina Jovanovskës nga LSDM-ja dhe Elena Jakimoviq nga VMRO-DPMNE-ja dhe në Çashkë mes Goran Stojanovskit nga LSDM-ja dhe Goranço Panovskit nga LPM.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments