Thursday, May 30, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiSonte është Nata e Madhe e Kadrit! ZOTI u bekoftë dhe ua...

Sonte është Nata e Madhe e Kadrit! ZOTI u bekoftë dhe ua pranoftë lutjet dhe agjërimin!

Vlera e natës së Kadrit është shumë e madhe pasi në këtë natë, filloi shpallja e Kur’anit. Udhëzimi i gjithë njerëzimit filloi në këtë natë dhe të gjithë mrekullitë e Kur’anit, sikur konkretizohen në këtë natë. Kur’ani është mëshirë, dhe kjo natë është mëshirë. Kur’ani është dritë dhe kjo natë është dritë. Kur’ani është shërim i shpirtrave dhe kjo natë është e tillë. Nata e Kadrit është nata më e rëndësishme në jetën ton, të cilën nuk duhet ta kalojmë si netët tjera, pasi nga kjo natë varet e kaluara dhe e ardhmja jonë. Në këtë natë mund të shpëtojmë nga zjarri i xhehenemit. Natën në të cilën doli drita e njerëzimit, ku filloi shpallja e Kur’anit Allahu Fuqiplotë e kethen në natë të faljes dhe mëshirmit. Allahu i Madhëruar thotë :”Ne e kemi zbritur Kur’anin në natën e Kadrit. E kush mund të ta shpjegoj ty ç’është nata e Kadrit? Nata e Kadrit është është më e mirë se një mijë muaj. Engjëjt dhe Shpirti (Xhibrili), me lejen e Zotit të tyre, zbresin në këtë natë, me të gjitha vendimet. Paqe është ajo deri në lindjen e agimit”(El-Kader:1-5).Prandaj vllezër e motra ju rini e nderuar e mrekullueshme ta kalojm këtë nat në ibadet në lutje te Madhit Allah që të na udhëzoj në rrugën e drejtë të shpëtim të naj pastroj zemrat tona nga mëkatet të naj pranoj veprat tona të mira të naj fali gabimet tona ti fali të gjithë ata që kanë kalu nga kjo botë prindërit tanë vllezrit tanë motrat tona te gjithë ata që ran për fenë tonë lirinë tonë. O Zot ynë na forco dëgjimin, shikimin dhe fuqinë tonë sa të jemi të gjallë. Na bëj superior ndaj atyre që na shtypin. Na jep ndihmën Tënde kundër armikut tonë, mos na jep fatkeqësi në kombin dhe fenë tonë, mos naj rëndo jetën e kësaj bote dhe mos naj kufizo dijen tonë mos na nënshtro tek aj që nuk mëshiron. Të lutemi o i Madhi Zot përmirësonaj botën tonë ku jetojmë dhe botën ku do të jetë kthimi jonë, benaj jetën tonë shtim në çdo te mirë dhe vdekjen shpëtim nga çdo e keqe. Amin Amin Amin ja Rabel Alemin

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments