/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Shqipëria merr kryesimin e OSBE-së
Shqipëri, Slider

Shqipëria merr kryesimin e OSBE-së

Shqipëria prej sot e merr kryesimin nga Sllovakia për Organizatën për siguri dhe bashkëpunim, duke paralajmëruar se një ditë nga prioritetet e saja kyçe do të jenë përpjekjet për zgjidhje të konflikteve.

Funksioni kryesues, siç është paralajmëruar në kumtesën e OSBE-së, do ta kryejë kryeministri shqiptar, Edi Rama.

Ai theksoi se marrja e kryesimit me OSBE, është moment historik dhe nder për Shqipërinë.

Shqipëria do të fokusohet në zbatimin e bazave të OSBE-së, siç është parandalimi i eskalimit të konflikteve, ndjekja e zgjedhjeve dhe mbështetja e reformave dhe përmirësimi i sigurisë dhe prosperitetit të qytetarëve, përderisa duke vazhduar, ta përforcojë dialogun e inspiruar nga 30-vjetori i Kartës së Parisit.

Zyrtarisht, Shqipëria më 9 janar do ta marrë kryesimin e mbledhjes së Këshillit të përhershëm të OSBE-së në Vjenë.

January 1, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres