Kupa
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Salim Sulejmani mirëpriti Konsullin e Përgjithshëm të Republikës së Kosovës në Strugë (FOTO)
Qyteti, Slider

Salim Sulejmani mirëpriti Konsullin e Përgjithshëm të Republikës së Kosovës në Strugë (FOTO)

Sot pata nderin, që në ambientet e Myftinisë së Strugës, të mirëpres Konsullin e Përgjithshëm të Republikës së Kosovës në Strugë, z. Agim Krasniqi dhe bashkëpuntorin e tij z. Faruk Bytyqi. Gjatë këtij takimi diskutuam rreth organizimit të jetës fetare në qytetin e Strugës, folëm për historikun e xhamive dhe rrjetin e faltoreve në Komunën e Strugës. Me Konsullin e Përgjithshëm kujtuam edhe eksodin e vëllezërve tanë nga Kosova (të cilët gjatë luftës së Kosovës u detyruan të largohen nga shtëpitë e tyre) dhe rolin e Myftinisë së Strugës gjatë asaj periudhe të vështirë.
Kontributi i Bashkësisë Fetare Islame ishte shumë i rëndësishëm. U hapën xhamitë për t’i pranuar vëllezërit tanë që pastaj të sistemoheshin nëpër shtëpitë e struganëve bujarë.
Konsulli i Përgjithshëm, duke falënderuar Myftiun dhe bashkëpuntorët e tij për mikëpritjen, shprehu mirënjohje për gjithë angazhimin e BFI-së dhe Myftinisë së Strugës për kontributin e dhënë, për organizimin e jetës fetare dhe mbjelljen e frymës së paqes dhe tolerancës.
Ramë dakord që në të ardhmen të organizohen takime të përbashkëta për të diskutuar rreth synimeve dhe sfidave të popullit tonë.

October 13, 2021

Struga Ekspres