Thursday, May 30, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiRamis Merko mori pjesë në aksionin për pastrimin e liqenit

Ramis Merko mori pjesë në aksionin për pastrimin e liqenit

🌍 Komuna e Strugës dhe kryetari Ramis Merko ishin pjesë e aksionit për pastrimin e disa lokacioneve në Liqenin e Ohrit. Në kuadër të aksionit të organizuar nga Birraria Shkup, përmes brendit SKOPSKO, i mbështetur nga Ministria e mjedisit dhe planifikimit hapësinor dhe Pakomak, u grumbulluan mbeturina në një sipërfaqe totale prej 100.000 metra katrorë.
Kryetari Merko u bëri thirrje qytetarëve të Strugës që bashkërisht ta mbrojnë mjedisin dhe të sigurojnë një mjedis të pastër dhe të shëndetshëm jetësor.

👉 “Jam i kënaqur që sot jam pjesë e një aksioni dhe bashkëpunimi të tillë mjedisor. Qyteti ynë shquhet për natyrën e tij të bukur, ajrin e pastër dhe mjedisin, por kjo nuk do të thotë se nuk duhet të vazhdojmë të investojmë dhe të përpiqemi për një të ardhme më të mirë. Ndërgjegjësimi i qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit është shumë i rëndësishëm, ndaj jam i sigurt se ky aksion, përveçse do të kontribuojë në pastrimin e brigjeve të liqenit në Strugë, do të përcjellë edhe te qytetarët e Strugës dhe me gjërë se ne vetë duhet të mbrojmë mjedis”, tha Merko.

Mbështetje në realizimin e këtij aksioni dhanë Man and Mountain, të cilët theksojnë urgjencën e veprimit dhe rëndësinë e këtyre aksioneve për pastrimin e mjedisit, por edhe për forcimin e ndërgjegjësimit për përgjegjësinë e secilit individ.

🌍 Oпштина Струга и градоначалникот Рамис Мерко беа дел од акција за прочитсување на неколку локации од Охридското Езеро. Во рамки на акцијата која беше организирана од Пивара Скопје преку брендот СКОПСКО, а поддржана од Министерството за животна средина и просторно планирање и Пакомак, беше собран отпад на вкупна површина од 100.000 метри квадратни.
Градоначалникот Мерко ги повика стружани заеднички да ја чуваат околината и да обезбедат чиста и здрава животна средина.

👉 „Задоволство ми е што денеска сум дел од ваква еколошка акција и соработка. Нашиот град се познава по убавата природа, чистиот воздух и животната средина, но ова не значи дека ние и понатаму не треба да вложуваме и да се трудиме за подобра иднина. Покревање на свеста кај граѓаните за зачувување на животната средина е многу битно, затоа сум сигурен дека оваа акција освен што ќе придонесе на чистење на крајбрежјето на езерото во Струга, исто така ќе пренесе до стружани но и пошироко дека ние сами треба да ја чуваме околината и да обезбедуваме чиста и здрава животна средина.“ изјави Мерко.

Поддршка во реализација на оваа акција дадоа од Мен енд Маунтаин кои ја потенцираат ургентноста од делување и значењето кое го имаат овие акции за чистење на животната средина, но и за јакнење на свеста за одговорноста на секој поединец.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments