Monday, March 20, 2023
Nabizi KUPA
Lulzimi3
trim2
Nati-Trans4
HomeShëndetësiPo e dëmtoni foshnjën tuaj me përdorimin e celularit gjatë shtatzënisë!

Po e dëmtoni foshnjën tuaj me përdorimin e celularit gjatë shtatzënisë!

Një studim i kryer së fundmi tregon pasojat e përdorimit të celularëve tek nënat gjatë shtatzanisë.

Kërkuesit analizuan të dhëna për më shumë se 80.000 nënë-fëmijë në Danimarkë, Spanjë, Norvegji, Holandë dhe Korea.

Ata gjetën prova të qëndrueshme të rritjes së rrezikut të sjelleve dhe problemeve, veçanërisht hiperaktivitetit të shtuar tek fëmijët e moshave 5-7 vjet.

Nënat të cilët raportuan të kenë pasur të paktën katër thirrje në ditë, ose një telefonatë më shumë se një orë, 28 për qind ishin gjasat që fëmija te jetë hiperaktiv.

Të dhënat shtrihen në një shumëllojshmëri të periudhave kohore nga viti 1996 deri 2011.

Vetëm në grupet më të hershme, në Danimarkë duke filluar në vitin 1996, ka pasur mjaft gra që kurrë nuk kanë përdorur një telefon celular.

Por bebet e nënave që kurrë nuk përdorur telefonat celularë, kishin nivele më të ulëta të problemeve apo sjelljeve emocionale, sipas një raporti të mjedisit ndërkombëtar.

Dr. Robin Hansen, një pediatër dhe profesor në Universitetin e Kalifornisë, këshillon prindërit që të kufizojnë përdorimin e telefonatave.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMO KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments