/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Pas shumë viteve, nesër falet namazi i Kurban Bajramit në xhaminë Ali Pasha në Ohër (FOTO)
Maqedoni, Slider

Pas shumë viteve, nesër falet namazi i Kurban Bajramit në xhaminë Ali Pasha në Ohër (FOTO)

Edhe pse kishte kundërshtime te medha nga qarqe ekstremiste maqedonase, fale kontributit te ish ministrit të kultures, Asaf Ademi dhe përfaqësuesve të komunitetit shqiptar në Ohër, pas 200 viteve u rinovua xhamia e Ali Pashës në Ohër. Kundërshtimet ishin për shkak të ndertimit te minares se xhamisë, por falë kembëngulësisë, ato u tejkaluan. Xhamia tani është në funksion dhe neser, pas shumë viteve dhe dekadave, në këtë xhami të rinovuar besimtarët muslimanë do të falin namazin e Bajramit.

“Ohri, i bukur si kurrë më parë”, ka komentuar sot, një ditë para Kurban Bajramit ish ministri Ademi.

August 10, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres