/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Pas dy muaj është falur përsëri namazi i xhumasë në xhamitë e Bosnjës (FOTO)
Rajoni, Slider

Pas dy muaj është falur përsëri namazi i xhumasë në xhamitë e Bosnjës (FOTO)

Pas 2 muajsh është falur sërish namazi i xhumasë në xhamitë e Bosnjës.

Sot gjithashtu Bashkesia Fetare Islame ne Maqedoni ka marre vendim qe te filloje hapja e xhamijave nga data 12 maj

Bashkësia Fetare Islame në RMV, prej ditëve të para të paraqitjes së pandemisë Covid19, duke patur për qëllim mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve si dhe duke marrë parasysh rekomandimet dhe sugjerimet e organeve shëndetësore shtetërore, e duke u mbështetur mbi parimet fundamentale islame, vendosi për pezullimin faljeve të namazave në mënyrë kolektive në xhami.

Bashkësia Fetare Islame me shumë kujdes ndjek përmsimin e gjendjes shëndetësore në vend, uljen e numrit të të infektuarve nga virusi Covid 19 si dhe duke vlerësuar kërkesat e 13 Muftinive, të cilat janë të bazuara në kërkesat e xhemateve, dhe të indinjuar nga veprimet e pakujdesshme të KOM-it, që ka nxitë besimtarët islamë, Rijaseti i BFI-së, në mbledhjen e vet të jashtëzakonshme të mbajtur më 07. 05. 2020 solli vendimin me sa vijon:

Nga data 12 maj 2020, e martë, xhamitë do të jenë në shërbim të xhematit për të kryer obligimet fetare kolektive. Vendimi hyn në fuqi nga data e sjelljës së tij.

May 9, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres