Wednesday, September 27, 2023
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniNjoftim nga Komuna e Strugës

Njoftim nga Komuna e Strugës

Njoftim për qytetarët е komunës së Strugës

Njoftohen qytetarët dhe bletarët e Komunës së Strugës, se në territorin e komunës, më datë 20.06.2023 (e martë) do të kryhet spërkatje nga toka (teristikе) dhe nga ajri (aerosol) për shfarosjen e mushkonjave.
Spërkatja do të kryhet nga ora 22:00 deri në orën 06:00 të mëngjesit vijues, me aparaturë të posaçme UV për spërkatje te ftohtë.
Dezinsektimi do të kryhet në të gjithë vendbaniminet në rajonin e Komunës të Strugës.
Lusim bletarët te marrin masat e nevojshme për mbrojtjen e bletëve.
Në rast se ka ndryshime moti (shi ose erë) atëherë dezinsektimi do të shtyhet dhe do të kryhet në ditët e ardhshme.

Известување до граѓаните на општина Стругa

Се известуваат граѓаните и пчеларите на Општина Струга дека на подрачјето на општината, на ден 20.06.2023 год. (вторник) ќе ce спроведе теристичка (од земја) и аеросолна дезинсекција со цел уништување на комарци.
Теренијалното запрашувањето ќе се спроведе навечер од 22:00 часот, до 06:00 часот следното наутро, со апарат за УЛВ ладно запрашување.
Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.
Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.
Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар или дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments