Monday, March 27, 2023
Nabizi KUPA
Lulzimi3
trim2
Nati-Trans4
HomeMaqedoniKujdes! Ja sa janë dënimet për shoferët që nuk posedojnë pajisje dimërore

Kujdes! Ja sa janë dënimet për shoferët që nuk posedojnë pajisje dimërore

Nga 15 nëntori fillon të vlejë detyrimi ligjor për posedimin e pajisjeve dimërore në automjetet. Për shoferët e veturave dhe kamionëve të lehtë është i domosdoshëm posedimi i gomave të dimrit dhe zinxhirëve, ndërsa shoferët e autobusëve dhe kamionëve transportues duhet të kenë edhe lopata nëse në rrotat lëvizëse të makinës nuk mund të vendosen zinxhirë për borë.
“90 %të qytetarët e respektojnë ligjin dhe vijnë i ndërrojnë gomat , dënimet janë të lira dhe shumica e qytetarëve vijnë dhe tash më janë duke i ndërruar gomat”, tha një shitës.
Mos vendosja e gomave të dimrit në bazë të ligjit për siguri në trafikun rrugor sanksionohet me 45 euro. Goma dimri llogariten ato të cilat në njërën anë të tyre kanë shenjën „МЅ“ dhe shenjën e kristalit të dëborës. Detyrimi për pajisjen e domosdoshme dimërore zgjat deri më 15 mars të vitit të ardhshëm.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMO KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments