Wednesday, June 12, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiKomuna e Strugës: Dënojmë fuqimisht incidentin e ndodhur te Sh.F. “Vëllezërit Milladinov”...

Komuna e Strugës: Dënojmë fuqimisht incidentin e ndodhur te Sh.F. “Vëllezërit Milladinov” në Strugë

Dënojmë fuqimisht incidentin e ndodhur te Sh.F. “Vëllezërit Milladinov” në Strugë

Komuna e Strugës shprehet e indinjuar dhe dënon ashpër incidentin që ndodhi te shkolla fillore “Vëllezërit Milladinov” në Strugë.

Struga është qytet multietnik, multifetar dhe multikulturor, jeton dhe vepron në harmoni me të gjitha këto virtyte apo karakteristika. E dënojmë këtë incident në shkollën tonë dhe e përkrahim plotësisht drejtoreshën dhe stafin e punës në këtë institucion arsimor.

Shpresojmë që incidente të tilla të mos përsëriten dhe nuk do të lejojmë në asnjë mënyrë që të prishen këto raporte multietnike, multifetare dhe multikulturore, që dalin nga egot të individëve, grupeve apo partive politike.

Në vijim do ta prezantojmë shkrimin e drejtoreshës së shkollës dhe e mbështesim në tërësi:

“Duke marrë shkas nga zhvillimet e fundit dhe sulmet mediatike në lidhje me mua si Drejtor I SHFK Vëllezërit Milladinovci vë theksin se qëndrimi im ndaj vlerave multikulturore është i udhëhequr nga një qëllim i qartë dhe një detyrim i fortë ndaj së ardhmes. Arsimi multikulturor është thelbësor për ndërtimin e një shoqërie të drejtë dhe të përparuar. Përmes edukimit për tolerancë dhe respekt, promovimit të bashkëjetesës harmonike, dhe zhvillimit gjithëpërfshirës I cili është promovuar përmes shumë aktiviteteve dhe projeketeve në shkollën tone për të krijuar një ambient ku çdo nxënës ka mundësinë të arrijë potencialin e tij të plotë dhe të ndjehet I plotësuar dhe I sigurtë.
Detyrimi ynë ndaj së ardhmes është të krijojmë liderët e ardhshëm dhe të ndërtojmë një shoqëri të qëndrueshme dhe të bashkuar multikulturore ku gjithsecili nga ne të respektojë dhe të respektohet. Kjo kërkon përkushtim të vazhdueshëm dhe bashkëpunim nga të gjitha palët e përfshira në procesin edukativ. Me përkushtim dhe përpjekje të përbashkëta, ne mund të sigurojmë që shkolla jonë të jetë një vend ku diversiteti festohet dhe ku çdo nxënës ndihet i pranuar dhe i respektuar. Shkolla jonë ka qënë dhe mbetet një nga shkollat ku diversiteti dhe multikultuara janë vlera që promovohen dhe do vazhdojnë të promovohen dhe të punohet për këto vlera. Gjithçka kam thënë është bazuar në zhvillimin historik të arsimit në qytetin e Strugës. Gjykimi mbi rastin duhet bërë nga historianët dhe jo nga njerëz të cilët për pikë politike keqinterpretojnë qëndrimin tim. Shtroj një pyetje për gjithë shoqërinë dhe qytetarët e Strugës : – A ja vlen që për qëllime shumë të pavlera dhe të ulëta siç janë pikët politike të përdoren fëmijët, nxënësit, të cilët aspak nuk duhet të bëhen dhe të bëheshin pjesë e këtij teatri dantesk të iniciuar nga zotëria për të krijuar tensione pakuptim kur e dimë cilat janë pasojat?! A ja vlen të hidhet poshtë puna e paçmim që është bërë që nga 2006 për promovimin e vlerave multikulturore dhe të bashkëjetesës multietnike punë e cila frytet i ka në ditën e sotme ku konfliktet në baza etnike janë zero.
Punoj dhe do vazhdoj të punoj për mbrojtjen e punës shumëvjeçare për multikulturën dhe promovimin e vlerave qytetare në një qytet model siç është Struga. Qytet me qytetari të lartë dhe me vlera dhe bashkëjetesë model multietnik”.

Albana Zhuta
Drejtor SHFK “Vëllezërit Milladinovci” – Strugë

————-

Најостро го осудуваме инцидентот што се случи кај О.У. „Браќата Миладиновци“ во Струга

Општина Струга го изразува својот револт и најостро го осудува инцидентот што се случи во основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Струга.

Струга е мултиетнички, мултирелигиозен и мултикултурен град, живее и делува во склад со сите овие доблести или карактеристики. Го осудуваме овој инцидент во нашето училиште и даваме целосна поддршка на директорката и вработените во ова образовна институција.

Се надеваме дека вакви инциденти нема да се повторат и нема да дозволиме на кој било начин да се нарушат овие мултиетнички, мултирелигиски и мултикултурни односи, кои произлегуваат од егото на поединци, групи или политички партии.

Во продолжение ќе го претставиме написот на директорката на училиштето, кое го поткрепуваме во целост:

“Врз основа на неодамнешните случувања и медиумските напади во врска со мене како директор на О.У. „Браќата Миладиновци“ нагласувам дека мојот однос кон мултикултурните вредности е воден од јасна цел и силна посветеност кон иднината. Мултикултурното образование е од суштинско значење за градење праведно и прогресивно општество. Преку едукација на толеранција и почит, промовирање на хармоничен соживот и инклузивен развој, кој е промовиран преку многу активности и проекти во нашето училиште да создаде средина каде секој ученик ќе има можност да го достигне својот целосен потенцијал и да се чувствува исполнет и безбеден. Нашата посветеност кон иднината е да создадеме идни лидери и да изградиме одржливо и обединето мултикултурно општество каде секој од нас почитува и ќе биде почитуван. Ова бара континуирана посветеност и соработка од сите вклучени страни во образовниот процес. Со посветеност и заеднички напор, можеме да се погрижиме нашето училиште да биде место каде што се слави различноста и каде секој ученик се чувствува прифатен и почитуван. Нашето училиште беше и остана едно од училиштата каде различноста и мултикултурализмот се вредности кои се промовираат и ќе продолжат да се промовираат и ќе се работи за овие вредности. Се што кажав се базира на историскиот развој на образованието во градот Струга. Расудувањето за случајот треба да го донесат историчари, а не луѓе кои погрешно ја толкуваат мојата позиција од политички причини. Поставувам прашање до целото општество и граѓаните на Струга: – Дали вреди за многу безвредни и ниски цели како политички поени да се користат деца, ученици, кои не треба да постанат и да станале дел од овој дантев театар иницирано од господинот за да создаваме бесмислени тензии кога знаеме кои се последиците?! Дали вреди да се отфрли бесценетата работа што се прави од 2006 година наваму за промоција на мултикултурните вредности и мултиетничкиот соживот, работа што ги дава своите плодови денес каде конфликтите на етничка основа се нула. Работам и ќе продолжам да работам за заштита на долгогодишната работа за мултикултурализмот и промоција на граѓанските вредности во град модел како што е Струга. Град со високо граѓанство и вредности и мултиетнички модел на соживот“.

Албана Жута
Директор на О.О.У„Браќа Миладиновци“ – Струга

————-

Struga’daki Miladinovçi Kardeşler İlk okulunda meydana gelen olayı mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz .

Struga Belediyesi, Struga’daki ” Miladinovçi Kardeşler ” ilkokulunda meydana gelen isyanı en güçlü şekilde kınar.

Struga, tüm bu erdemlere veya özelliklere uygun olarak yaşayan ve hareket eden çok etnikli, çok dinli ve çok kültürlü bir şehirdir. Okulumuzda yaşanan bu olayı kınıyor ve bu eğitim kurumunun müdür ve çalışanlarına tam destek veriyoruz.

Umarız bu tür olaylar tekrarlanmaz ve bireylerin, grupların veya siyasi partilerin egolarından kaynaklanan bu çok etnikli, çok dinli ve çok kültürlü ilişkilerin bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz.

Ardından, tam olarak desteklediğimiz okul müdürünün makalesini sunacağız:

BİO “Miladinovçi Kardeşleri” müdürü olarak bana yönelik son gelişmeler ve medya saldırılarından cesaret alarak, çok kültürlü değerlere yönelik tutumumun net bir hedef ve geleceğe yönelik güçlü bir bağlılık tarafından yönlendirildiğini vurgulamak istiyorum. Adil ve ilerici bir toplum inşa etmek için çok kültürlü eğitim şarttır.Hoşgörü ve saygı eğitimi, uyumlu bir arada yaşama ve kapsayıcı kalkınmanın desteklenmesi yoluyla, okulumuzda birçok etkinlik ve projeyle tanıtımı yapılan, her öğrencinin tam potansiyeline ulaşma fırsatına sahip olduğu, kendini tatmin olmuş ve kendinden emin hissettiği bir ortam yaratılır. Geleceğe olan bağlılığımız, geleceğin liderlerini yaratmak ve her birimizin saygı duyduğu ve saygı duyulduğu, sürdürülebilir ve birleşik, çok kültürlü bir toplum inşa etmektir. Bu, eğitim sürecine dahil olan tüm tarafların sürekli kararlılığını ve işbirliğini gerektirir. Özveri ve ortak çabalarla okulumuzun çeşitliliğin kutlandığı ,her öğrencinin kabul edildiğini ve saygı duyulduğunu hissettiği bir yer olacağını garanti edebiliriz. Okulumuz çeşitlilik ve çok kültürlülük değerlerinin tanıtıldığı ve tanıtılmaya devam edeceği okullardan biriydi ve olmaya devam edecek ve bu değerler üzerinde çalışacağız. Söylediğim her şey Struga şehrinde eğitimin tarihsel gelişimine dayanmaktadır. Davaya ilişkin kararın tarihçiler tarafından verilmesi gerekiyor, siyasi noktalara ilişkin konumumu yanlış yorumlayanlar tarafından değil. Tüm topluma ve Struga vatandaşlarına soruyorum; Beyefendinin başlattığı bu Dante oyununun bir parçası olmaması ve olmaması gereken çocukları, öğrencileri, sonuçlarını bildiğimiz halde anlamsız gerilimler yaratmak için siyasi amaçlar gibi çok değersiz ve alçak amaçlar için kullanmaya değer mi? Çok kültürlü değerleri ve çok etnikli bir arada yaşamayı teşvik etmek için 2006’dan bu yana yapılan, etnik çatışmaların sıfır olduğu bugün meyve veren paha biçilmez çalışmaları bir kenara atmaya değer mi? Struga gibi örnek bir şehirde çok kültürlülük konusunda uzun yıllardır yapılan çalışmaların korunması ve vatandaşlık değerlerinin desteklenmesi için çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Struga, vatandaşlık bilinci yüksek ve çok etnikli bir arada yaşama modeli olan bir şehirdir.

Albana Žuta
BİO “Miladinovci Kardeşleri” müdürü- Struga

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments