/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Fiat Canoski, biznesmeni strugan akuzon Gruevskin se po ndikon në gjykimin për rastin “Kosmos”
Qyteti, Slider

Fiat Canoski, biznesmeni strugan akuzon Gruevskin se po ndikon në gjykimin për rastin “Kosmos”

Dorëheqje të parevokueshme dhe fillim i ri i gjykimit për rastin “TNT”, për shembjen e kompleksit “Kosmos” të Fijat Canoskit. Gjykatësja porotë, Liljana Ivanovska-Koçovska informoi sot Gjykatën Penale se tërhiqet për arsye shëndetësore. Ajo javëve të fundit ishte cak i avokatëve të të akuzuarve, për shkak se i ka skaduar mandati katërvjeçar. Në ndërkohë, kjo është tërheqja e dytë e Koçovskës. Herën e parë, mendjen ia ndërroi kryetari i Penales, Ivan Xholev, i cili e bindi që do të jetë e mbrojtur nga presionet e avokatëve. Me fillimin e ri të rastit “TNT” arriti edhe paralajmërimi i gjykatësit që mbrojtja të mos e zvarris procesin. Megjithatë, nëse mbrojtja kërkon që dëshmitë të publikohen sërish, kjo do të merr kohë.

Janë dy mënyra, njëra është që sërish të publikohen dëshmitë. E dyta është që të lexohen. Sipas meje, më mirë të publikohen sërish, por nëse pajtohen të gjithë, do të pajtohem edhe unë – tha Jovica Strashevski, avokat i Toni Trajkovskit.

Presionet dhe kërcënimet të një pjese të avokatëve ndaj gjykatëses të porotës kanë qenë kyç për tërheqjen e saj, vlerëson prokurori Burim Rustemi. Sipas tij, sjellja e avokatit Strashevski është e palejuar, por qëllimi që ky gjykim të nisë prej fillimit, është arritur.

Mendoj se mbrojtja nuk do të pajtohet të lexohen deklaratat dhe gjykimi të ecë më shpejt, sepse qëllimi i tyre ishte i ndryshëm që në këtë proces të zvarritet procedura dhe të zgjasë një vit ose dy – u shpreh Burim Rustemi, Prokuror.

Biznesmeni Fiat Canoski, pronar i kompleksit të rrënuar “Cosmos”, vlerëson se gjykatësja porotë nuk është tërhequr vullnetarisht. Sipas tij, të pandehurit në sallën e gjyqit marrin urdhra nga i arratisuri Nikolla Gruevski se si të veprojnë.

Mbrojtja siç e shihni këmbëngul të prolongohet gjykimi. Ata presin që zgjedhjet e ardhshme të fitojnë dhe përsëri të mbretërojë gjyqësori ‘Swarovski’ dhe kështu do të shpëtojnë nga krimet që i kanë kryer – theksoi Fiat Canoski, biznesmen.

Penalja informoi se kërcënimet publike dhe presionet ndaj porotës kanë pasur efekt. Tashmë kanë emëruar porotë të ri, por edhe zëvendës. Gjykata pret që me rifillimin e “TNT-së” të respektohet praktika që provat dhe dëshmitë të lexohen në mënyrë që procesi të mos pengohet. Gjykimi për prishjen e kompleksit Cosmos vazhdon tashmë dy vite. Tensioni në sallën e gjyqit filloi në mes të nëntorit. I arratisuri Nikola Gruevski, Mile Janakieski, ish kryetari i komunës së Gazi Babës, Toni Trajkovski dhe katër të tjerë akuzohen për shkatërrimin e paligjshëm të Kozmosit.

January 13, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres