Thursday, April 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniDrejtoni makinën me kujdes pranë shkollave dhe kopshteve

Drejtoni makinën me kujdes pranë shkollave dhe kopshteve

Filloi gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor 2023/2024. Pas pushimit dimëror të nxënësve, është rritur frekuenca e komunikacionit pranë institucioneve edukativo- arsimore. Prandaj, Këshilli Republikan për Siguri në Komunikacionin Rrugor bën thirrje për kujdes më të madh të të gjithë pjesëmarrësve në komunikacion. Siguria në komunikacionin rrugor është kujdes i përbashkët, si i shoferëve, ashtu edhe i këmbësorëve. Pikërisht për këtë arsye, KRSKRR-ja këshillon:

– të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion t’i respektojnë rregullat e komunikacionit, por edhe të respektojnë njëri-tjetrin,

– shoferët e mjeteve motorike t’u përshtaten kushteve të dimrit në rrugë dhe të mbajnë distancë më të madhe ndërmjet automjeteve,

– të vozitin automjetin me shpejtësinë e zvogëluar, duke marrë parasysh borën, mjegullën, rrugët e lagështa dhe të rrëshqitshme, kur distanca e frenimit të automjetit është më e madhe,

– nxënësit dhe fëmijët e kopshteve nuk duhet të vrapojnë në rrugë dhe detyrimisht të kalojnë në vendkalimin e këmbësorëve,

– të respektojnë sinjalizimin e komunikacionit për këmbësorët, por gjithmonë të kenë parasysh edhe sinjalizimin e shoferëve,

– prindërit t’i ndalojnë automjetet para institucioneve edukativo-arsimore në

vend përkatës dhe me kujdes më të madh.

KRSKRR-ja bën thirrje: Vozitni dhe ecni me kujdes pranë shkollave dhe kopshteve. Të kontribuojmë për sigurinë më të madhe të të gjithë pjesëmarrësve në komunikacionin rrugor.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments