Thursday, April 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiÇerdhet e Strugës do të mbeten pa edukatore dhe kujdestare, paguhen 10...

Çerdhet e Strugës do të mbeten pa edukatore dhe kujdestare, paguhen 10 mijë denarë në muaj

Nga 1 shkurti, edukatoret dhe kujdestaret e çerdheve në Strugë, të cilët prej vitesh punojnë me kontrata pune pa sigurim shëndetësor dhe pensional, kanë njoftuar se nuk do të shkojnë në punë nëse nuk u zgjidhet statusi. Struga do të përballet me problem për kujdesin e fëmijëve…

Rreth njëzet edukatore dhe kujdestare nga dy kopshtet e Strugës ngritën zërin. Ata thonë se kanë vite të tëra të angazhuar me kontrata pune pa sigurim shëndetësor dhe pensional, për 10.000 denarë në muaj.

Të zhgënjyer dhe të revoltuar ata kërkojnë zgjidhjen urgjente të statusit të tyre, punësimin e rregullt, ose pagën minimale me sigurime shëndetësore, në të kundërt nga muaji i ardhshëm nuk do të shkojnë në punë në shenjë proteste dhe qyteti do të përballet me problem. kujdesi për fëmijët.

“Punojmë me kontratë, marrim deri në 10.000 denarë. Nga 1 shkurti na thanë se rroga do të jetë 5000 denarë. Ne nuk kemi asnjë sigurim, as sigurim shëndetësor. Ky problem ka vite, e kemi njoftuar edhe komunën, po kërkojmë të drejtat tona, por nuk kemi pasur sukses”, thotë Daniela Julovska, kujdestare e punësuar me kontratë në çerdhen e Strugës.

“Ne regjistrohemi në Zyrë si të papunë, gjë që është e pakuptimtë. Grupet janë shumë të mëdha, konkretisht në çerdhen tonë këtë vit kemi 28-29 fëmijë, që është një numër vërtet i madh dhe kapaciteti i punonjësve është ulur. Te ne duhet të rritet, e të mos punojmë për paga qesharake”, thotë Vesna Markoski, edukatore e punësuar me kontratë.

Mbështetje kanë marrë edhe nga kolegë të punësuar të rregullt, të cilët thonë se përgjegjësia është e madhe, pa kontraktorët e punësuar, të dy kopshtet e Strugës nuk do të mund të punonin.

“Grupi im do të mbetet pa kujdestar me 28 fëmijë të regjistruar. Më duhet të punoj vetëm”. Po ato grupe që nuk kanë pa zgjidhje, faktikisht duhet të mbyllen dhe fëmijët nga 1 shkurti të mos vijnë në çerdhe”, thotë Simonka Jakanoska, punëtore e rregullt në çerdhen “Flutura” Strugë.

Drejtoresha e çerdhes Juliana Lozhankoska ka paraqitur kërkesë për punësim në prill të vitit të kaluar, por ajo është refuzuar nga Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale. Në pamundësi për të zgjidhur problemin, drejtorja ka dhënë dorëheqjen pak ditë më parë.

Sonja Rilkovska – MTV1

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments