Thursday, May 30, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeOpinionBekim Qoku: Maqedonishtja është gjuhë e vetme zyrtare në mënyrë absolute në...

Bekim Qoku: Maqedonishtja është gjuhë e vetme zyrtare në mënyrë absolute në Maqedoni

Shkruan: Bekim Qoku

Gjuhë zyrtare quhet ajo gjuhë me të cilën organet e shtetit, administrata shtetërore flet apo komunikon zyrtarisht me qytetarin.
Gjuhë zyrtare është ajo gjuhë me të cilën lëshohen aktet administrative dhe normative të shtetit.
Gjuhë zyrtare është ajo gjuhë me të cilën përpilohen lutje/kërkesa, zhvillohen proceset gjyqësore, shkruhen procesverbalet dhe në fund arkivohen.

Gjuha zyrtare në Maqedoninë e Veriut (RMV) është absolutisht, në mënyrë të padiskutueshme vetëm gjuha maqedonase dhe alfabeti i saj cirilik.

* Status facebooku i perfaqesuesit te VV-së në RMV, z.Bekim Qoku

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments