Sunday, June 16, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQyteti120 strugan nesër do të nisen drejt Mekës për të kryer Haxhin...

120 strugan nesër do të nisen drejt Mekës për të kryer Haxhin (FOTO)

TAKIM INFORMATIV ME NIJETLINJTË PËR HAXH NGA MUFTINIA E BFI-STRUGË

Sot, më datë 03.06.2024 (E Hënë), Muftinia e BFI-Strugë, organizoi një takim në lidhje me njoftimin e kandidatëve të rinj për kryerjen e Haxhit të vitit 2024\1445 h. Në këtë takim morrën pjesë Muftiu, H. Adi ef. Murtishi, stafi i Muftinisë, hoxhallarët e Muftenis së Strugës, si dhe udhëheqësit e Haxhit nga territori i Strugës: Nasih ef. Shehu, Abdullah ef. Qazimoski, Musa ef.Biba, Medin ef.Suloski, mjeku për në Haxh Dr. Vegim Zhaku si dhe 120 haxhinjtë e rinj.

Programin nën udhëheqjen e Muftiut të Strugës H. Adi ef.Murtishi- koordinator i haxhit 2024/1445, e filloi me leximin e Kuranit Famëlartë, Pajtim ef. Iseini. Në këtë takim u bisedua rreth mënyrës së kryerjes së Haxhxhit, rregullave dhe dispozitave të tij.

Në vazhdim të këtij programi, fjalën e parë në cilësinë e nikoqirit me sqarime të posaçme, e kishte Muftiu i Muftinisë së BFI-Strugë, H. Adi ef. Murtishi, ku tregoi mbi vlerën dhe rëndësinë e Haxhit, e mbi të gjitha për emocionet që i përshkojnë Haxhinjtë e rinj nga këtu e më tej. Ai përmendi edhe ditët e qëndrimit në Mekke dhe Medine, kushtet e përgatitura atje, rëndësinë e veprimit efikas në haxh, durimin dhe mbi të gjitha koordinimin me udhëheqësit fetarë dhe mjekun.

Më pas, fjalë pati edhe mjeku Dr. Vegim Zhaku, i cili dha rekomandimet mjekësore për të gjithë nijetlinjtë.

Në fund, u bë duaja e përgjithshme nga Ilhan ef. Sheh.
Pastaj u ndanë ihramet, librat, çantat, shamitë dhe bexhat për çdo një kandidat për haxh, nën përkujdesin e udhëheqësve të Haxhinjëve nga Muftenia e BFI-Strugë.

Vlen të theksojmë se nga territori i Muftinisë së BFI-Strugë, këtë vit ka një numër së bashku me ekipin fetar dhe mjekësor prej 126 personave, me të cilët u ndamë për tu takuar në ditën e nisjes më 05.06.2026, E Mërkurë, ora 03:00, në Xhaminë e Lulishtes- Strugë.

КОНСУЛТАТИВНА СРЕДБА СО НИЈЕТЛИИТЕ ЗА ХАЏЏ ОД МУФТИСТВОТО НА ИВЗ-СТРУГА

Денес, 03.06.2024, Понеделник, Муфтиството на ИВЗ-СТРУГА, организира Консултативна Средба со Идните Хаџии, околу Извршувањето на Хаџот за оваа 2024/1445 х. Година. На Оваа средба присуствуваа Муфтијата Х. Ади еф. Муртиши заедно со Оперативата, и Дел на Имамите од Муфтиството ИВЗ-СТРУГА. На оваа Средба беа присутни и Водичите на Хаџот од Територијата на Струга за оваа Година:
Насих еф. Шеху, Абдуллах еф. Ќазимоски, Медин еф. Сулоски, Муса еф. Биба.
Тука исто така присуствуваше Докторот кој ќе се грижи за Хаџиите др. Вегим Жаку.

Програмот кој беше предводен од Муфтијата Х. Ади еф. Муртиши воедно Координатор за Хаџот за оваа 2024/1445 г. започна со читање на дел од Аллаховата Книга- Куранот од страна на Пајтим еф. Исеини.
На оваа средба се зборуваше околу начинот на кој се извршува Хаџот, И правилата и Условите на Хаџот.
Во продолжение Х. Ади еф. Муртиши, Муфтија на Муфтиството на ИВЗ-СТРУГА објаснуваше за важноста и вредноста на Хаџот, како и емоциите и важните особини кои Хаџијата ги носи со себе.

Муфтијата исто така ги објасна и деновите кои Хаџиите ќе ги поминат во Светите Места Мекка и Медина, условите кои ќе бидат припремени таму, трпеливоста, а пред се Координацијата со Водичите на Хаџот од МУФТИСТВОТО на ИВЗ-СТРУГА како и Докторот кој ќе се грижи за здравјето на Хаџиите на Струга.
Потоа исто така и Докторот Вегим Жаку ги даде Медицинските Препораки до сите Хаџии.
Исто така на оваа средба беа поделени, Беџовите, Ихрамите, Шамиити за сите Хаџии.
Важно е да напомениме дека оваа година заедно со Водичите за Хаџот и Докторот кој ќе се грижи за Хаџиите МУФТИСТВОТО на ИВЗ-СТРУГА ќе брои 126 Хаџии.
Тргнувањето на сите Хаџии оваа година ќе биде на 05.06.2024, Среда, во 03:00 часот од кај Џамијата Лулиште-Струга.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments