Shëndetësi

Ministria e Shëndetësisë: Nuk do të lejojmë sulme fizike ndaj stafit mjekësor
Maqedoni, Shëndetësi, Slider

Ministria e Shëndetësisë: Nuk do të lejojmë sulme fizike ndaj stafit mjekësor

Ne nuk do të lejojmë dhunë fizike ndaj mjekëve që shpëtojnë çdo ditë jetë në spitale, thonë nga Ministria e Shëndetësisë, pas sulmit fizik ndaj mjekut në Spitalin Klinik të Tetovës. “Punëtorët e kujdesit shëndetësor kujdesen për shëndetin e të gjithë qytetarëve në vendin tonë. Ata janë që bëjnë gjithçka për të shpëtuar jetën e…

Shikoni duart tuaja dhe zbuloni nga çfarë sëmundje vuani
Shëndetësi, Slider

Shikoni duart tuaja dhe zbuloni nga çfarë sëmundje vuani

Ndryshime të llojllojshme në shuplakat dhe gishtat tanë mund të tregojnë problemet në pjesët e tjera të trupit, prandaj këto shenja paralajmërimi nuk do të duhej t’i injoronim. Simptomat e këtilla mund të jenë të shkaktuara nga sëmundje specifike apo mungesa e nutrienëve në organizëm. Mbase dini t’i dalloni disa te vetja? 1. Mungesa e…

Dr.Ilir Hasani apelon të rinjtë për pasoja fatale: U zhytën me kokë në ujë, 5 persona ngelen të paralizuar (VIDEO)
Maqedoni, Shëndetësi, Slider

Dr.Ilir Hasani apelon të rinjtë për pasoja fatale: U zhytën me kokë në ujë, 5 persona ngelen të paralizuar (VIDEO)

Tentuan të kërcejnë me kokë në ujë, por përfunduan të paralizuar në Klinikën e Shkupit. Gjithsej 5 persona nga fillimi i verës po trajtohen në Klinikën e Shkupit nga thyerja e boshtit kurrizor. Drejtori i Klikinës për Traumatologji Ilir Hasani disa herë apelon që mos të kërcehet me kokë pasi pasojat mund të jenë fatale.

Ja çfarë duhet të bëni kur jeni me depresion
Shëndetësi, Slider

Ja çfarë duhet të bëni kur jeni me depresion

Shumë njerëz me depresion e kanë të vështirë të kuptojnë veten dhe si rezultat ndjenjat e tyre i mbyllin në vete duke mos i ndarë me të tjerët. Një nga karakteristikat kryesore të depresionit klinik është mbyllja në vetvete dhe ndërprerja e të gjitha kontakteve shoqërore-ndarja nga jeta (heqja dorë nga çdo gjë). Edhe pse…

Falni njerëzit, i bën mirë zemrës!
Shëndetësi, Slider

Falni njerëzit, i bën mirë zemrës!

Duhet të dish të falësh, studiuesit të bazuar në studime të mirëfillta shkencore që e sugjerojnë një gjë të tillë; duhet lënë mënjanë zemërimi dhe duhen falur njerëzit e tjerë, sepse një gjë e tillë nuk i bën mire vetëm shpirtit, por edhe shëndetit. Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë në San Diego kanë zbuluar se…

Doktor Ilir Hasani sjellë risi në shëndetësinë e Maqedonisë së Veriut
Shëndetësi, Slider

Doktor Ilir Hasani sjellë risi në shëndetësinë e Maqedonisë së Veriut

Ilir Hasani Vazhdojmë me novitete!! Implementojmë metodë të re për stabilizimin e frakturave të qafës së femurit e ashtuquajtur Femoral Neck System. Një teknikë e re në armamentariumin traumatologjik.. Prodolzuvame so noviteti!! Implementirame nova metoda za stabilizacija na skrsenicite na vratot na femur, narecen Femoral Neck System. Nova tehnika vo traumatoloskiot armamentarium.. Implementing FNS in…

Martesa e gabuar dëmton seriozisht shëndetin tuaj!
Shëndetësi, Slider

Martesa e gabuar dëmton seriozisht shëndetin tuaj!

Një martesë e keqe me konflikte të shpeshta mund të ketë një ndikim të dëmshëm serioz në shëndetin tuaj, sipas psikologëve. Studiuesit në universitetet e Nevada dhe Michigan monitoruan 373 çifte për të parë nëse mospajtimet për tema të shumta – siç janë fëmijët, paratë, ligjet dhe aktivitetet e kohës së lirë – kishin pasoja…

1 2 3 4 5 85
Struga Ekspres