Maqedoni

Vendosi LSDM: Jo zgjedhje të parakohshme
Maqedoni, Slider

Vendosi LSDM: Jo zgjedhje të parakohshme

Lidhja social-demokrate ka vendosur që të mos ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare edhe pse kryeministri Zoran Zaev kishte paralajmëruar një mundësi të tillë, nëse nuk do të merret këtë verë data për çeljen e bisedimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Pas mbledhjes së Këshillit Qëndror të LSDM-së, Zaev tha se zgjedhjet nuk sjellin gjë tjetër…

Zoran Zaev: Shtator ose tetor marrim datë për bisedimet
Maqedoni, Slider

Zoran Zaev: Shtator ose tetor marrim datë për bisedimet

Kryeministri Zoran Zaev pret që në Këshillin e ardhshëm të BE-së, të konfirmohet ajo që BE ka verifikuar nëpërmjet Raportit të Komisionit Evropian për përparimin e shtetit. Ai ka thënë se pret që në shtator ose tetor vendi të marrë datë për bisedimet, ndërsa në fund të vitit të fillojnë bisedimet. Sipas Zaevit do të…

Ministrja bullgare: Goce Delçev ka qenë bullgar, mos ti gënjejnë fëmijët (VIDEO)
Maqedoni, Slider

Ministrja bullgare: Goce Delçev ka qenë bullgar, mos ti gënjejnë fëmijët (VIDEO)

Bullgaria nuk do të bëjë kompromis kur bëhet fjalë për Goce Dellçevin. Ministrja e jashtme e bullgarisë Ekaterina Zaharieva pas dështimit të komisionit të përbashkët historik dhe arsimor për të harmonizuar tekstin për Goce Dellçevin, në disa paraqitje publike tha se si shtet janë të prekur nga sugjerimi nga ana jonë që Dellçevi të përkujtohet…

Agjencia e lajmeve Reuters: Maqedonia e Veriut drejt hapjes së negociatave, Shqipëria jo
Maqedoni, Slider

Agjencia e lajmeve Reuters: Maqedonia e Veriut drejt hapjes së negociatave, Shqipëria jo

Maqedonia e Veriut ka gjasa të fitojë mbështetjen e Bashkimit Evropian për të nisur bisedimet për anëtarësim më vonë gjatë këtij viti, ndërsa Shqipëria përballet me kundërshtimin e Francës, Gjermanisë dhe Holandës, kështu shkruan agjencia e lajmeve Reuters në artikullin e saj me titull: Maqedonia e Veriut në rrugën e hapjes së negociatave, por jo…

1 2 3 513
Struga Ekspres