Sunday, June 16, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeQytetiRamiz Merko takon të gjithë drejtorët e shkollave të Strugës, ja për...

Ramiz Merko takon të gjithë drejtorët e shkollave të Strugës, ja për çfarë diskutuan (FOTO)

✅ Për të ofruar kushte më të mira në shkolla dhe për shkak se fëmijët janë gjithmonë prioritet, sot kryetari i Komunës së Strugës mbajti takim me të gjithë drejtorët e shkollave fillore.
📚 Tema kryesore e këtij takimi ishte riorganizimi i orarit të mësimit (ndërrimeve), me qëllim kursimin e energjisë elektrike dhe njëkohësisht kursimin e buxhetit të shkollës. Praktika e deritanishme ka dëshmuar se mësimi me nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën e mbajtur nga mëngjesi zgjat shumë më pak se mësimi i nxënësve nga klasa e gjashtë deri në të nëntën, të cilët kanë më shumë orë. Me rotacionin e planifikuar, besojmë se mësimi në të dyja turnet do të përfundojë më herët.
👉 Në mbledhje u vendos gjithashtu që furnizimet publike që shpallen për secilën shkollë veçmas, të jenë të gjithë në një furnizim të përbashkët, i cili duhet të rezultojë me menaxhim më të mirë dhe më të lehtë. Tema të diskutimit ishin edhe shfrytëzimi i mjeteve buxhetore për projekte, përmirësimi i kushteve për transportin e studentëve dhe të tjera.

Komuna e Strugës

✅ За подобри услови во училиштата и затоа што децата се секогаш приоритет, денеска градоначалникот на Општина Струга одржа состанок со сите директори на основните училишта.
📚 Главна тема на овој состанок беше реорганизирање на наставниот распоред (смени), заради штедење на електрична енергија и истовремено заштеда на училишниот буџет. Досегашната пракса докажа дека наставата со учениците од прво до петто одделение одржана од сабајле трае многу пократко од наставата на учениците од шесто до деветто одделение, кои имаат повеќе часови. Со планираната ротација сметаме дека настава на двете смени ќе заврши порано.
👉 Исто така на состанокот се донесе одлука јавните набавки кои се објавуваат за секое училиште посебно, сега сите да бидат во еден заедчка набавка, кое треба да резултира со подобро и полесно менаџирање. Тема на дискусија беа и користење на буџетски фондови за проекти, подобрување на условите за превоз за учениците и друго.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments