/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Preket nga koronavirusi hoxha nga Kërçova, mbyllen tetë xhamia në Kërçovë dhe rrethinë
Maqedoni, Slider

Preket nga koronavirusi hoxha nga Kërçova, mbyllen tetë xhamia në Kërçovë dhe rrethinë

Në Kërçovë, deri dje 30 persona ishin të infektuar me korona virus, prej të cilëve 25 janë aktiv. Mes tyre, është edhe imami i një xhamie në qytet.

Muftiu i Kërçovës, Murat ef. Useini, ka bërë të ditur se kanë vendosur që të mbyllin tetë xhami në Kërçovë dhe rrethinë përshkak rrezikimit të shëndetit.

“Nga kjo arsye vendosëm tetë xhami në qytet dhe rrethinë ti mbyllim. Ne si myftini konsideruam se besimtarët që e vizitojnë xhaminë ku shërbente imami i infektuar, munden tani të shkojnë në xhamitë tjera më të afërta për namaz, për këtë vendosëm për këtë hap, para se gjithash të mbrojmë shëndetin e qytetarëve”, tha muftiu Useini.

Ai shtoi se xhamitë do të jenë të mbyllura deri të premten kur do të falet xhumaja por sipas masave shëndetësore.

July 1, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres