Thursday, June 1, 2023
Nabizi KUPA
Lulzimi3
trim2
Nati-Trans4
HomeMaqedoniPrej ditës së sotme paga minimale në Maqedoni është 14.500 denarë

Prej ditës së sotme paga minimale në Maqedoni është 14.500 denarë

Paga minimale nga dita e sotme shënon rritje për rreth 2.000 denarë dhe është 14.500 denarë. Krahasuar me vitin 2017, paga minimale ka shënuar rritje prej 5.500 denarëve.

Shteti gjithashtu do t’i subvencionojë kontributet prej 600 deri 6.000 denarë për të gjitha kompanitë e sektorit privat që do t’i risin pagat e punëtorëve, pavarësisht a janë paga minimale apo më të larta. Subvencionet do të vlejnë për tre vitet e ardhshme.

Ndryse, Kuvendi muaj më herët i votoi Ligjin për pagë minimale dhe Ligjin për subvencionimin e kontributeve.

Paga minimale deri ditë e sotme ishte 12.507 denarë. Këtë herë rritja e pagës minimale do të vlejë edhe për sektorin publik. 90.000 qytetarë marrin pagë minimale prej 12.500 denarë.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMO KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments