Mobileri Kupa
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Po asimilohemi apo na asimilojnë?
Opinion, Slider

Po asimilohemi apo na asimilojnë?

Po asimilohemi apo po na asimilojnë!?
Në momentin kur gjeneratat e reja (që konsiderohen ardhmëria e kombit),nuk dinë shkrim dhe lexim të gjuhës së prindërve të tyre ata dalë-ngadalë do humbasin edhe komunikimin, ose thëne ndryshe më të lehtë e kanë të komunikojnë në gjuhën ku jetojnë se sa në gjuhën e prindërve të tyre.Dhe ky fenomen i frigshëm viteve të fundit po na kaplon me shpejtësi të madhe dhe jo vetëm në diasporë,por edhe në trojet etnike ku jetojmë.
Mesazhi im drejtuar prindërve por edhe të gjithë kompetentëve është të gjenden mekanizma edhe në diasporë edhe në vendet tona që ti mbrojmë fëmijët nga asimilimi,kështu do ta mbrojmë edhe kombin,të investohet në brezat e ardhshëm me organizimin e kurseve të ndryshme që ta ruajmë ,,ADN,,gjuhën ,alfabetin dhe traditat shekullore që i kemi të trashëguara,sidomos duhet bërë përpjekje që të paktën në shtëpi apo banesa ku jetojnë,me fëmijët të komunikohet vetëm shqip.
Me respekt:
Përparim Istrefi

May 7, 2022

Struga Ekspres