/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
OJQ-të e Strugës: Banorët e Tateshit të Sipërm,Belicës së Poshtme dhe Veleshtës kërkojnë Furnizim me Ujë për Pije
Qyteti, Slider

OJQ-të e Strugës: Banorët e Tateshit të Sipërm,Belicës së Poshtme dhe Veleshtës kërkojnë Furnizim me Ujë për Pije

RRJETI I OJQ-ve STRUGË

Banorët e Tateshit të Sipërm,Belicës së Poshtme dhe Veleshtës kërkojnë Furnizim me Ujë për Pije

Banorët e fshatrave të Belicës së Poshtme,Tateshit të Epërm dhe Veleshtës ankohen për mos furnizim të rregullt me ujë të pijshëm nga ndërmarrja për furnizim me ujë “ Ujësjellësi dhe Kanalizime “ në Strugë.
“nuk kemi ujë për pije dhe pastrim higjienik që tre ditë,vetëm gjatë natës vonë vinë një pikë për ti mbush bidonat me ujë për ti kryer nevojat elementare për higjienë gjatë ditës”shprehet Kryetari i Bashkësisë Lokale në Tatesh të Epërm z Petrit Alla dhe vazhdon “pjesa e sipërme e fshatit ska fare ujë, vetëm 10-15 shtëpitë e fundit të fshatit kanë një pikë ujë” , kërkojmë zgjidhjen e këtij problemi me furnizimin me ujë në periudhë afatgjate pasi nga mungesa e ujit mund të shkaktohen sëmundje të ndryshme infektive ,të njëjtin shqetësim e kanë edhe banorët e Belicës së Poshtme dhe Veleshtës të cilët furnizohen nga i njëjti gyp ujësjellësi nga Belica e Epërme, në sasi jo të mjaftueshme “ nuk ka fare në Belicë ujë të pijshëm pa hidrovore,zgjidhjen e këtij problemi elementar e kemi kërkuar disa herë nga Komuna por ende asgjë sështë bërë”thekson Lirim Roçi kryetar i Bashkësisë Lokale në Belicë të Poshtme. Njëjtë ankohen edhe banorët e Veleshtës,një pjesë e të cilëve furnizimin me ujë e kanë gjetur te hapja e puseve nëntokësore,por uji është i pakontrolluar nga ana epidemiologjike dhe shpesh shkaton sëmundje të ndryshme infektive.

July 3, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres