Sunday, April 21, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeOpinionMevludi, lindja e Profetit a.s

Mevludi, lindja e Profetit a.s

Lindja e Profetit me te Dashur
Muhamedi alejhi selam eshte i derguari i fundit si meshire ,qe Krijuesi i Gjithesise i ka dhuruar ketij njerzimi dhe kësaj bote.Me qellim qe mesazhet dhe shembulli i tij i pashoq t’i transformohet dhe te reflektoje ne vetedijen e popullit.
Qe para shpalljes se profetësise ai mbante ne vete shpirtin human,modest,drejtsine si dhe dashurin e madhe.
Populli i Mekes i zhytur ne thellesine e mekateve e ne idhujtari politeiste,besueshmeri ne shume Zota arriti te behet nje pelegrine e bekuar nga i Madhi Allah xh.sh.
Andaj saper zanafillen dhe historiatin e lindjes se Profetit Muhamed ne me tradita shekuj e dekadash e kemi kultivuar me kendimin tradicional te Mevludi Sherifit ne muajin Rabbiul Evvel .Ku si mundesi nepermjet saj t’i drejtohemi Allahut te Gjithesise,ti lutemi,ta Madherojme Ate dhe ti kerkojme qe ta plotesojme urdherine dhe veprimtarine e Mesuesit,Edukatorit tone Muhamedit a.s.
Te kerkojme falje e te pastrojme zemrat tona,te cilat jane nxire prej mekateve te shumta.
Pra keto nete,si nata e Mevludi Sherifit jane mundesi shume te mira te cilat na jepen per te gjetur vetveten dhe per t’u larguar prej deshirave te rrejshme te nefsit (egos) tone.
Kjo feste eshte nje perkujtim i lindjes se Profetit a.s,personalitet ky,te i cili sic tham jane te gjitha virtytet e larta qe e bejne njeriun,Njeri.Eshte nje stine rigjalleruese,ku na jepet mundesia te kuptojme me mire meshiren,drejtsine,bujarine,fisnikerine dhe gjithcka bamirese prej te cilave ndricohet jeta jone.
Gezuar Mevludi,festofshim per jete e mot!

Me respekt te thelle, Arber Kadriu!

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments