Thursday, April 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniKSHZ: Qytetarët mbi moshën 18 vjeçare që nga dita e zgjedhjeve do...

KSHZ: Qytetarët mbi moshën 18 vjeçare që nga dita e zgjedhjeve do të jenë të regjistruar automatikisht në listën e votuesve

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë e Veriut ka bërë një njoftim të rëndësishëm sot, duke deklaruar se ndryshimet e reja në Kodin Zgjedhor do të lejojnë përdorimin e dokumenteve personale me vlefshmëri të skaduar për votimin në zgjedhjet e ardhshme. Këto ndryshime, të cilat janë të vlefshme vetëm për zgjedhjet e vitit 2024, do të mundësojnë votimin edhe me dokumente të skaduara deri në nëntë muaj para ditës së zgjedhjeve.

Sipas ndryshimeve të fundit, të gjithë qytetarët që kanë mbushur moshën 18 vjeçare deri në ditën e zgjedhjeve dhe që jetojnë në territorin e vendit do të jenë të regjistruar automatikisht në listën e votuesve. Kjo masë synon të përfshijë një numër më të madh të qytetarëve në procesin zgjedhor, duke u mundësuar atyre që të ushtrojnë të drejtën e tyre demokratike.

Në zgjedhjet presidenciale të datës së 24 prillit, votuesit do të mund të përdorin dokumente të identifikimit të cilave u ka skaduar vlefshmëria jo më vonë se më 24 korrik. Për zgjedhjet parlamentare të 8 majit, dokumentet e vlefshme deri më 8 gusht 2023 do të pranohen për votim.

KSHZ ka pranuar gjithashtu një numër të konsiderueshëm të aplikacioneve elektronike nga diaspora, me 917 prej tyre të pranuara deri më tani. Procesi i regjistrimit për votuesit nga diaspora do të vazhdojë deri më 18 mars, ndërsa inspektimi i Listës Zgjedhore do të zgjasë po ashtu deri në këtë datë, duke siguruar që të gjithë qytetarët e interesuar të kenë mundësinë të regjistrohen për të votuar.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments