Thursday, April 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniJeton Shaqiri: Për herë të parë Maqedonia e Veriut do të ketë...

Jeton Shaqiri: Për herë të parë Maqedonia e Veriut do të ketë libra digjitale interaktive

☑️Për herë të parë Maqedonia e Veriut do të ketë libra digjitale interaktive.

💻Sot i prezentuam librat e para digjitale për nxënësit e klasave të katërta, të pesta dhe të gjashta, në të gjitha gjuhët mësimore.

🌐Në platformën elektronike tekstet shkollore do ti gjeni në çdo kohë dhe nga cilido vend ku keni lidhje interneti.

❕️Në 50 shkolla veçme u testua kjo platformë dhe përshtypjet edhe të nxënësve edhe të mësimdhënësve ishin pozitive.

Tekstet shkollore digjitale përmbajnë elemente multimedijale, fotografi, ilustrime, video dhe kuize të cilat e bëjnë procesin mësimor më interesant.

📖➡️💻Njoftoj se digjitalizimi i teksteve shkollore do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Çdo libër i ri i printuar do të ketë gjithashtu edhe versionin digjital ndërsa nxënësit do të vendosin individualisht se cilin format do të përdorin.

Jeton Shaqiri-Ministër i Arsimit

*****

☑️За прв пат Северна Македонија добива дигитални интерактивни учебници!

💻Денес ги презентиравме првите дигитални интерактивни учебници за ученици од четврто, петто и шесто одделение, на сите наставни јазици.

🌐Поставени и достапни се на платформа во секое време и од секое место каде има интернет конекција.

❕️Примената е тестирана во 50тина училишта и реакциите и на учениците и на наставниците се исклучително позитивни!

Дигиталните интерактивни учебници содржат многу мултимедијални елементи – слики, илустрации, видеа и квизови и го прават процесот на учење интересен за младите!

📖➡️💻Најавувам дека дигитализацијата на учебниците ќе продолжува и во иднина. Секој нов печатен учебник ќе добива и дигитална верзија, а учениците индивидуално ќе одлучуваат кој формат ќе го користат.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments