Thursday, April 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniJeton Shaqiri për Ditën botërore të fëmijëve me autizëm ka një mesazh...

Jeton Shaqiri për Ditën botërore të fëmijëve me autizëm ka një mesazh të fuqishëm

🧩Në Ditën botërore për ndërgjegjësim të autizmit 2 Prilli, dua të përcjell një mesazh:

Me procesin e inkluzionit në shkolla fillore ka numër të konsiderueshëm të fëmijëve me autizëm. Porosis të gjithë prindërit, fëmijët e të cilëve në klasë kanë shok ose shoqe pjesë të inkluzionit ti këshillojnë fëmijët e tyre të sillen me mirëkuptim, të ketë dashuri dhe përkrahje mes tyre sepse vetëm me mirësjellje dhe dashuri te të gjithë fëmijët do të mbizotërojë atmosferë positive dhe gëzim në klasë me atë edhe suksesi do të jetë I pashmangshëm.

Si Ministri e arsimit dhe shkencës kemi angazhuar mbi 800 asistentë arsimor dhe personal dhe në të ardhmën ky numër do të rritet njëkohësisht duke ua rregulluar statusin atyre.

*****

🧩На Светскиот ден за подигање на свеста за аутизам, 2-ри април, сакам да пренесам една порака:

Со процесот на инклузија во основните училишта, значителен е бројот на деца со аутизам. Ги советувам сите родители, чии деца во одделението имаат другар/ка дел од инклузијата, да ги советуваат децата да се однесуваат со разбирање, да имаат љубов и поддршка меѓу нив, бидејќи само со добрина и љубов ќе владее позитивна атмосфера и радост кај сите деца а со тоа и успехот ќе биде неизбежен.

Како Министерство за образование и наука, ангажиравме над 800 образовни и лични асистенти и во иднина оваа бројка ќе се зголемува,а истовремено работиме на регулирање и на нивниот статус.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments