Sunday, May 19, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeMaqedoniJeton Shaqiri: Dita Ndërkombëtare e Romëve 8 Prilli shënohet si kremtimi i...

Jeton Shaqiri: Dita Ndërkombëtare e Romëve 8 Prilli shënohet si kremtimi i historisë dhe kulturës së romëve

Dita Ndërkombëtare e Romëve 8 Prilli shënohet si kremtimi i historisë dhe kulturës së romëve.

– Në sferën e arsimit fillor ka lëndë zgjedhore në shkollë Gjuha dhe kultura e romëve nga klasa e 3-të deri në klasën e 9-të

– MASH ka angazhuar mediatorë në shkollat fillore ku mësojnë nxënësit romë

– Në sferën e bursave, ka kategori të veçantë për nxënësit e përkatësisë etnike rome.

– Buxheti i MASH për arsimimin e komunitetit rom është më gjithëpërfshirës në Ballkan dhe Europë.

Urime 8 Prilli, me angazhim për përparim edhe më shumë, edhe më mirë.

*****

8 Април Меѓународниот Ден на Ромите се одбележува како прослава на историјата и културата на Ромите.

– Од областа на основното образование се изучува изборен предмет во училиште, Јазик и Култура на Ромите , од III до IX одделение.

– МОН има ангажирано медијатори во основните училишта во кои учат ученици Роми

– Во делот на стипендиите постојат посебни категории за ученици од ромска етничка припадност.

– Буџетот на МОН за образование на ромската заедница е најинклузивна на Балканот и Европа.

Честит 8 Aприл, со посветеност да напредувате уште повеќе и уште подобро.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments