Saturday, May 25, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeOpinion''JA FUTET KOT DHE JU LATINE''

”JA FUTET KOT DHE JU LATINE”

 

Nga Lebit Murtishi

,,Ja futët kot dhe ju latinë”… (sarkazëm historike) 1. Po të shikojmë paanshmërisht procesin e gjatë të evolucionit, që shndërroi me sukses sojin e vjetër të majmunit në soj të ri politikanësh, nga kjo distancë historike, kur s’dihet më e s’do të dihet – kush është majmuni e kush i biri, duhet të thuhet fare hapur, hapur dhe me bindshmëri majmuni:,,Ja futët kot dhe ju latinë”!..Filozofia juaj e vjetër: ,,Verba volant, scripta manent” (,,fjalët i merr era, shkrimet mbeten), po s’pranoi evolucionin, po s’mori kuptim të ri: ,, Fjalët mbeten, shkrimet i merr era”, do përngjajë budallakisht me një sarkazëm historike!.. 2. Shkruhet se ,,në çastin që humbet lirinë një popull, i ka të ligjshëm mjetet e luftës, dhe duhet t’i jepet ndihmë e armë që të kthejë lirinë në vend”!..Kështu shkruhet e vuloset në dokumentet më relevante të institucionit më relevant të botës së re moderne; që me sarkazëm historike mban emrin më të premtueshëm: ,,Organizata e Kombeve të Bashkuara”!.. 3. Dhe shkrimet i përlan era, mbeten fjalët: Në çastin që humbet lirinë një popull, i ka të ligjshëm ligjet e vdekjes, të ikjes e të shpërnguljes…Dhe duhet t’i jepet ndihmë e armë, dhe i jepet ndihmë e armë, në emër të lumturisë njerëzore, pushtuesve gjakatarë…,,Ja futët kot dhe ju latinë”… Lebit Murtishi

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments