/div>
Loris
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Erdogan për çështjen e emrit: E drejta është në anën e Maqedonisë, Greqia po gabon
Maqedoni, Slider

Erdogan për çështjen e emrit: E drejta është në anën e Maqedonisë, Greqia po gabon

Turqia gjithmonë ka qenë në anën e Republikës së Maqedonisë për shkak se Republika e Greqisë nuk është në të drejtë. Maqedonia gjithmonë do të mbetet Maqedoni, ka deklaruar në një debat, të transmetuar në Radio Televizionin Turk, kryeministri, Rexhep Taip Erdogan.
Në konferencën e organizuar nga Klubi i emigrantëve nga vendet e Ballkanit, Erdogan ka porositur se Turqia dhe Maqedonia janë vëllezër dhe se Turqia gjithnjë do ti qëndron prapa Maqedonisë.

“Atë që e kemi harruar në vitin 1912 tani mund ta përmirësojmë”, ka thënë kryeministri turk Erdogan, sipas të cilit Greqia e bllokon Maqedoninë për tu anëtarësuar në NATO për shkak të emrit, por Turqia gjithomnë do të jetë afër Maqedoinisë dhe nuk do të lejon që të ndryshohet emir.

“Për ne, Ankaraja dhe Shkupi nuk kanë asnjë dallim dhe asnjehërë nuk do i lëmë vëllezrit tonë vetëm, gjithmonë do të jemi me ato, dhe gjithmonë do tju ndihmojmë dhe qëndrojmë pas tyre”, ka theksuar kryeministri turk.

February 5, 2018

error: Content is protected !!
Struga Ekspres