Thursday, June 1, 2023
Nabizi KUPA
Lulzimi3
trim2
Nati-Trans4
HomeMaqedoniDr. Zhan Mitrev: Ja çfarë duhet të bëjmë që shpëtojmë nga koronavirusi

Dr. Zhan Mitrev: Ja çfarë duhet të bëjmë që shpëtojmë nga koronavirusi

Ne duhet të kuptojmë se duhet të jemi suedezë – tha si në shaka Dr. Zhan Mitrev duke biseduar tek emisioni “Vetëm të vërtetën” për të përshkruar se virusi korona duhet të na bëjë të ndryshojmë zakonet.

Ai thotë se do të duhet të heqim dorë nga zakonet tona të përditshme, siç kemi jetuar për qindra, mijëra vjet, në mënyrë që të mbrohemi nga virusi korona.

Mitrev mendon se ajo që për ne ishte e çuditshme deri dje, se suedezët po bëjnë një dasmë me pesë persona dhe ne nuk fillojmë pa dyqind njerëz, se ata janë ulur maksimalisht dy persona në një tryezë në një bar, tani do të bëhet normale për ne.

Zakonet dhe besimet e vjetra kudo tregojnë se ato janë të rrezikshme, thotë Mitrev.

– Nuk është vetëm me ne. E shihni, një ditë tjetër 100 vetë u infektuan në një kishë në Gjermani. Theshtë njësoj kudo. Nëse nuk i respektoni rregullat për minimizimin e tubimeve, do të ketë infeksion, thotë doktor Mitrev.

Ai thotë se duhet të mësohemi me rregullat e reja, të respektojmë të gjitha masat, veçanërisht higjenën, për sa i përket atyre miqësive dhe komunikimeve.

Si të krijojmë një reagim tek njerëzit që tani, virusi ka mbaruar, kështu që ne do të përgjumemi. Fatkeqësisht, duhet kuptuar që ne do të vazhdojmë të jetojmë, por në një mënyrë tjetër, shton Dr. Mitrev.

Ai sugjeroi që klinika të kishte makina për pastrimin e gjakut nga toksinat dhe mbeturinat, të cilat krijojnë viruse dhe baktere, të cilat i përdorin në pacientët që janë të rraskapitur nga infeksionet dhe madje edhe në pacientët me kancer dhe që japin rezultate të mira. Sidoqoftë, thotë Dr. Mitrev, disi nuk ishim dakord me autoritetet shëndetësore në vendin tonë për të trajtuar pacientët e infektuar me virus, për të provuar këtë metodë mbi ta, për të parë se cilat rezultate do të jepnin.

Ai shton se nuk ka një metodë standarde në botë që jep rezultate, por të gjithë bëjnë ashtu siç dëshirojnë. Ekzistojnë makina të ngjashme në shëndetin publik, por doktor Mitrev nuk e di se sa përvojë kanë kolegët e tij dhe nëse i përdorin ato.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMO KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments